tros

Hilversum, 14-02-2006
Afdeling Communicatie

Radio
tros muziekcafÉ
Uitzending zaterdag 18 februari
Radio 2 - 16.00 uur

nederlands en belgisch onderonsje
in tros muziekcafÉ

Mirjam maakte voorheen deel uit van het populaire Friese duo Twarres maar gaat nu solo verder onder de naam Mir. Haar eerste single 'Face to Face' is zaterdag te horen in TROS MUZIEKCAFÉ. In het voorjaar verschijnt haar eerste solo-album en aan presentator Daniël Dekker vertelt ze hier meer over.

Jan Tekstra is niet alleen zanger/componist, maar ook de muzikaal leider van de musical Turks Fruit met in de hoofdrollen Ellen Evers, Antonie Kamerling, Jelca van Houten en Sjoerd Plaisier. Jan brengt Ellen mee voor een lied uit Turks Fruit en zingt daarnaast twee nummers van zijn eigen album.

Ook bij de Belgische sterren is TROS MUZIEKCAFÉ inmiddels goed bekend en zij komen daarom graag naar Amsterdam om op te treden in de studio. Deze week heeft TROS MUZIEKCAFÉ twee gasten uit ons buurland:

Last Call is de afgelopen tien jaar niet weg te denken van de podia op grote festivals in binnen- en buitenland waar zij de harten sneller doen kloppen met hun aanstekelijke rythm 'n roots-mix. Zaterdag zingen de Belgen een aantal nummers van hun repertoire.

Gabriel Rios is een jonge Puerto Ricaan uit Gent en daarnaast een formidabele gitarist met dito stem. Hij heeft na zijn succesvolle debuutalbum 'Ghostboy' een tweede cd uitgebracht. In TROS MUZIEKCAFÉ een voorproefje.

TROS MUZIEKCAFÉ wordt gepresenteerd door Daniël Dekker.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: http://www.trosradio2.nl/muziekcafe/