Ingezonden persbericht


persbericht

safaripark beekse bergen: start neushoorn campagne op zaterdag 18 februari

Presentatrice Anniko van Santen en Safaripark Beekse Bergen zetten zich in voor neushoorn

Hilvarenbeek, woensdag 15 februari 2005 - Op zaterdag 18 februari wordt om 12.45 uur op Safaripark Beekse Bergen het startsein gegeven voor de Neushoorn Campagne van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Presentatrice Anniko van Santen onthult, samen met de rangers van het Wereld Natuur Fonds, in het wildlife park een aantal themaborden waarop aandacht wordt gevraagd voor de neushoorn. Het dier wordt met uitsterven bedreigd. In Safaripark Beekse Bergen leven ruim 1.500 dieren waaronder negen breedlipneushoorns.

Aanstaande zaterdag om 12.45 uur wordt in Safaripark Beekse Bergen gestart met de NVD Neushoorncampagne. De onthulling van een aantal themaborden op het wildlife park wordt verricht door tv-presentatrice Anniko van Santen. Zij doet dit samen met de rangers van het Wereld Natuur Fonds, de vereniging van jonge fondsleden. Aanleiding voor het project is het feit dat er op dit moment nog slechts 15.000 neushoorns in het wild leven. Vijftien Nederlandse dierentuinen, waaronder Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk Europa, bundelen hun krachten door deel te nemen aan 'Save The Rhinos, the EAZA Rhino Campaign 2005-2006'. Het doel van deze campagne van de EAZA, de Europese Vereniging van Dierentuinen, is dierentuinbezoekers bewust te maken van de situatie waarin de neushoorn zich bevindt en geld in te zamelen voor verschillende beschermingsprojecten.

Breedlipneushoorn in Safaripark Beekse Bergen
Sinds in 1972 de eerste breedlipneushoorns in Safaripark Beekse Bergen kwamen, zijn op het park al meer dan twintig neushoorns geboren. Met dit hoge aantal draagt het park een steentje bij aan het Europese fokprogramma. Matthieu de Seveaux, vestigingsmanager van Safaripark Beekse Bergen: "Door deel te nemen aan het project, proberen wij onze bezoekers te informeren over het feit dat vier van de vijf soorten als 'bedreigd' tot 'zeer bedreigd' wordt beschouwd. Op de themaborden in het park, vindt men meer informatie over de moeilijke situatie waarin neushoorns zich in het wild bevinden".
---