Ingezonden persbericht


Persbericht 06-04

Dordrecht, 16 februari 2005

Voorjaarsvakantie in Biesboschcentrum Dordrecht

Van 18 tot en met 26 februari (voorjaarsvakantie) organiseert Biesboschcentrum Dordrecht extra activiteiten voor kinderen én volwassenen in de Biesbosch. Op maandag 20 februari is het centrum vanwege de voorjaarsvakantie extra open van 10 tot 17 uur.

Kinderactiviteiten
Op dinsdag 21 februari kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar meedoen met het Levend Ganzenbordspel, een vrolijke natuurquiz buiten. Het spel begint om 14 uur en duurt tot 16 uur. Deelname E 1,-. Voor dit spel moet je je van te voren opgeven. Op woensdag 22 februari is er voor kinderen vanaf 6 jaar in het Biesboschcentrum knutselen met natuurlijke materialen. Van 13.30 - 16 uur, deelname E 1,- . Kinderen die niet op de paden willen blijven maar door het bos willen struinen, hutten en bruggen willen bouwen en verstoppertje willen spelen, kunnen zich op donderdag 23 februari om 13.30 verzamelen bij het Biesboschcentrum. Vandaar lopen ze met Biesboschgidsen naar het Speelbos om te gaan bouwen. Deelname is E 1,-, reserveren niet nodig. Verder is er dinsdag, woensdag en donderdag voorlezen voor kleuters om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Deelname is gratis. Bij alle activiteiten behalve het voorlezen krijgen de deelnemers een glas limonade.

Tochten
Voor volwassenen (met of zonder kinderen) zijn er deze week elke dag vaartochten vanwege de voorjaarsvakantie. Op dinsdag 21 en donderdag 23 februari de Winterse Huiswaardtocht: een combinatie van een vaartocht met een stevige wandeling onder leiding van Biesboschgidsen. Aanvang 12.30 uur. Woensdag 22, vrijdag 24 en zondag 26 februari is er een Snertvaartocht: op zoek naar ganzen en andere wintervogels in de Biesbosch. Wie het koud krijgt kan opwarmen met een kop erwtensoep. Aanvang 12.30 uur. Zaterdag 25 februari organiseert het Biesboschcentrum een tocht naar het Biesboschverleden: een combinatie van varen (open fluisterboot) en wandelen met een bezoek aan een oude griendkeet. Terwijl een 'griendwerker' vertelt over de barre omstandigheden in de grienden, eet je als een griendwerker brood met 'schuifspek' bij het vuur. Aanvang 10.30 uur.

Voor alle tochten en kinderactiviteiten behalve het voorlezen, het knutselen en het Speelbos is vooraf reserveren noodzakelijk. Dat kan telefonisch bij Biesboschcentrum Dordrecht, T 078 630 53 53 of per e-mail info@biesbosch.org.