Gemeente Rotterdam

Nr. 8
16 februari 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 18 t/m 26 februari 2006

Wethouder Van Sluis verricht officiële loting ABN AMRO Tennis Tournament 2006 Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) verricht op zaterdag 18 februari 2006 om 19.00 uur de officiële loting van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De loting vindt plaats in Ahoy' in aanwezigheid van onder meer Richard Krajicek (toernooidirecteur) en spelers uit het ABN AMRO World Tennis Tournament . Het Tournament is één van 's werelds best bezochte heren indoortennistoernooien en vindt van 20 tot en met 26 februari voor de 33e maal plaats in Rotterdam. (Voor meer informatie: Ahoy' Rotterdam, Kees de Jong, tel. 010 - 293 31 35)

Burgemeester Opstelten geeft startschot 'Stem op vrouw' bij gemeenteraadsverkiezingen Burgemeester mr. Ivo Opstelten geeft op maandag 20 februari om 8.00 uur het startschot voor de campagne 'Stem op een vrouw' bij de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart 2006. Het start schot wordt gegeven vanaf het Centraal Station in Rotterdam. Hiermee geeft de burgemeester de aftrap van een trein-estafette die 10 dagen kriskras door Nederland gaat met 10 vrouwelijke (kandidaat-) raadsleden. De gezamenlijke boodschap is: 'Stem op een vrouw', want hoe meer vrouwen deelnemen in de gemeenteraad, hoe beter de kwaliteit van het gemeentebestuur. Tien dagen aaneengesloten reist een NS trein door Nederland met een wisselende groep van vrouwelijke gemeenteraadsleden, die een oproep doen om op een vrouw te stemmen. De burgemeester is voorzitter van Ambassadeursnetwerk Besturen, dat pleit voor een grotere inzet van vrouwen in politieke besturen en maatschappelijke organisaties. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Edmond Messchaert, tel. 010 - 417 91 19)

Wethouder Hulman ondertekent contract voor nieuwe RET bussen Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Vervoer) ondertekent op maandag 20 februari een contract voor 90 nieuwe bussen voor de RET. De ondertekening vindt om 11. 00 uur plaats in Busremise Sluisjesdijk, gebouw 't Brein, Waalhaven NZ 7 in Rotterdam. (Voor meer informatie: Communicatie RET, Patricia van Caubergh, tel. 06 - 51 83 56 95)

Wethouder Janssens neemt deelt aan sportdebat 'Rotterdam in beweging!' Wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) neemt op maandag 20 februari om 13.30 uur deel aan het sportdebat 'Rotterdam in beweging!'. Bij dit laatste debat in een serie van vijf ter gelegenheid van Rotterdam Sportjaar 2005, neemt hij een manifest in ontvangst dat de stuurgroep Rotterdam Sportstad (Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, en Sport en Recreatie) heeft gemaakt. Hierin staan aanbevelingen voor de verdere ontwikkeling van Rotterdam als sportstad. Op het programma staan deeldebatten over de relatie van sport en economie, maatschappij en infrastructuur. Deelnemers zijn onder meer Mai Elmar (Chief Marketing Officer Rotterdam) en Hans Blankert (oud-voorzitter NOC*NSF en VNO-NCW). De middag wordt afgesloten met een verkiezingsdebat over Rotterdam Sportstad. Het sportdebat wordt gehouden in de Van Zandvlietzaal in De Kuip, Olympiaweg 25. (Voor meer informatie: Het Portaal (platform voor debat), Daan Nieber, tel. 010 - 270 94 65 of 06 - 287 26 219.
Zie ook: www.het-portaal.net of www.rotterdamsportstad.nl)

Burgemeester Opstelten opent gerenoveerd Parkhotel Burgemeester mr. Ivo Opstelen opent op maandag 20 februari om 18.30 uur het gerenoveerde Parkhotel aan de Westersingel 70. De afgelopen maanden heeft de 85 jarige oude Parkhotel een grootscheepse renovatie ondergaan. De 189 kamers, badkamers, bar en lobby zijn gemoderniseerd en er is fors geïnvesteerd in de techniek en veiligheid. (Voor meer informatie: directeur Parkhotel, Erik de Wit, tel. 010 - 436 36 11)

Wethouder Geluk gaat in gesprek met autochtone ouderen Wethouder Geluk (Onderwijs en Integratie) zal op woensdagmiddag 22 februari in gesprek gaan met autochtone ouderen die zich ontheemd voelen in eigen stad. Naar aanleiding van het verschijnen van het actieprogramma "Rotterdam zet door" heeft de wethouder enige tijd geleden een gesprek gehad met vertegenwoordigers van het wijkpastoraat. Hieruit bleek dat vooral oudere autochtone Rotterdammers zich niet prettig voelen bij de huidige ontwikkelingen in buurten en wijken. De wethouder zal als gevolg hiervan een aantal gesprekken voeren met ouderen in de stad. Voor pers is er gelegenheid om na afloop vragen te stellen aan de wethouder. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Farida Aghris, tel. 010 - 417 21 77)

Wethouder Hulman bezoekt fort van Hoek van Holland Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Vervoer) brengt op woensdag 22 februari om 14.00 uur een werkbezoek aan het Fort van Hoek van Holland. Hij doet dit samen met portefeuillehouders Bob Varekamp (Bestuurszaken, economische ontwikkeling, toerisme, werkgelegenheid en cultuur) en Jeannette Baljeu (welzijn, sport en Milieu) van Hoek van Holland. Het Fort bevindt zich aan de Stationsweg 82 in Hoek van Holland (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, tel. 010 - 417 35 11)

Wethouder Janssens opent jeu de boulesbaan
Wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) opent op woensdag 22 februari om 14.00 uur samen met Beatrijs Tolk, portefeuillehouder Welzijn, Cultuur en Educatie van de Centrumraad, een jeu de boulesbaan aan in het wijkpark in het Oude Westen. Het betreft een infrastructurele investering in het kader van Sportjaar 2005. (Voor meer informatie: Coördinatiebureau Centrum, Maaike van Elteren, tel. 010-417 23 94, e-mail: m.vanelteren@bsd.rotterdam.nl)

Wethouder Bolsius verricht officiële handeling aanleg Müllerkade Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) verricht op donderdag 23 februari om 11.00 uur de officiële handeling voor de aanleg van de Müllerkade en het Müllerhoofd. De handeling vindt plaats bij de 'Zingende Zeeleeuw' aan de Sint Jobskade 140. Begin dit jaar is begonnen met de aanleg van de Müllerkade. Naast bestrating, wordt ook straatmeubilair op de kadestrook geplaatst. De kade zal dit voorjaar klaar zijn. (Voor meer informatie: OntwikkelingsBedrijf Rotterdam, Annemarie de Bruijn, tel. 010 - 489 65 54)

Marianne van den Anker debatteert 'Amsterdam versus Rotterdam' "De boel bij elkaar houden of hard aanpakken, wat maakt het uit?" Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) debatteert op donderdag 23 februari van 14.00 tot 18.00 uur in de Compagnietheater aan de Kloveniersburgwal 50 te Amsterdam. Het debat 'Amsterdam versus Rotterdam', gaat over de problemen die spelen in de twee grote steden. Zijn er overeenkomsten en verschillen op grootstedelijkbeleid tussen Amsterdam en Rotterdam en hoe worden deze aangepakt? Naast wethouder Van den Anker nemen Ahmed Aboutaleb, Maarten van Poelgeest, Dominic Schrijer, Ankie Verlaan en René Diekstra deel aan de discussie. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Ingeborg Hoogveld, tel. 010 - 417 26 52 of 06 - 22 50 32 91)

Wethouder Hulman maakt eerste rit met milieuvriendelijke shuttlebus Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Vervoer) maakt op donderdag 23 februari om 15.00 uur de eerste rit met de milieuvriendelijke shuttlebus die op de Wilhelminapier gaat rijden tussen het World Port Center en het metrostation Wilhelminaplein. Het feestelijke programma start om 15.00 uur bij het World Port Center. (Voor meer informatie:Havenbedrijf Rotterdam, Irene Dijkstra, tel. 010 - 252 18 16)

Wethouder Bolsius geeft toelichting op resultaten ROS Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) brengt op vrijdag 24 februari om 7.00 uur een bezoek aan Spangen. In 2002 is in Spangen gestart met ROS (Resultaat Op Straat), de gezamenlijke inzet van Gemeentewerken Rotterdam, Roteb en Stadstoezicht om de toenemende verloedering in de wijken terug te dringen. De wethouder geeft tijdens zijn bezoek een toelichting op de vorderingen die na drie jaar 'ROS' in de wijk zijn gemaakt op het gebied van Schoon, Heel & Veilig. Plaats van handeling is de Spartastraat (naast Kasteel). (Voor meer informatie: Communicatie Gemeentewerken, Ton van Bree, tel. 010 - 489 60 62)

Wethouder Bolsius geeft startsein bouw nieuw rouwcentrum Pernis Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) geeft op vrijdag 24 februari om 14.30 uur samen met Paula Verhoeven (directie Gemeentewerken Rotterdam) en dagelijks bestuurder Cor Zwart (Wijkraad voor Pernis) het startsein voor de bouw van een nieuw rouwcentrum met aula op de begraafplaats in Pernis. Plaats van handeling is de Ring 548 in Pernis. (Voor meer informatie: Gemeentewerken Rotterdam, afdeling Communicatie, Jikke Kuiper, tel. 010 - 489 79 52)

Wethouder Van den Anker bij actie 'Wij in Feijenoord gaan stoppen met roken' Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) is op vrijdag 24 februari om 16.00 uur aanwezig bij de actie 'Wij in Feijenoord gaan stoppen met roken', die plaatsvindt in Welkomscentrum De Put, Putseplein 28. De wethouder trekt een winnaar uit een eerste groep stoppers met roken onder de Turkse gemeenschap. De persoon wordt beloond met een geldbedrag die ten goede komt voor de vereniging waar degene aan deelneemt. Deze actie moet zoveel mogelijk mensen aanzetten om te stoppen met roken. De winnaar moet wel een test ondergaan, die duidelijk maakt of er daadwerkelijk niet gerookt is. (Voor meer informatie: GGD, dhr. T. Voorham, tel. 010 - 433 95 56 of 06 - 51 19 55 42)

Wethouder Van Sluis ondertekent Convenant Veilig Ondernemen bij bedrijventerrein Spaanse Polder
Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) ondertekent vrijdag 24 februari om 16.30 uur samen met directeur ondernemerschap de heer R. Nieuwenkamp, van het ministerie van Economische Zaken en voorzitter van Belangenvereniging Spaanse Polder, de heer Kapsenberg het Convenant Veilig Ondernemen bedrijventerrein Spaanse Polder. De ondertekening vindt plaats aan de Industrieweg 46. In het convenant wordt een aantal maatregelen genoemd die de veiligheidsproblemen in het bedrijventerrein Spaanse Polder aan moeten pakken. Voorafgaand om 14.30 uur zal de wethouder een fietstocht maken door het bedrijventerrein en met ondernemers spreken. Het bedrijventerrein Spaanse Polder ondergaat op dit moment een ingrijpende reconstructie, waarmee circa 400 miljoen euro gemoeid is. Gelijksoortige bedrijven komen zo veel mogelijk bij elkaar te zitten, de entrees krijgen een opknapbeurt, insteekhavens worden gedempt en de totale infrastructuur wordt aangepast aan de eisen van de tijd. (Voor meer informatie: Consonant, Merel van der Wilden, tel. 010 - 43 63 799)

Wethouder Geluk neemt essay in ontvangst bij manifestatie 'Dag Rotterdamse Straten'
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) neemt op zaterdag 25 februari om 14.15 uur een essay over straatburgerschap in ontvangst tijdens de manifestatie 'Dag Rotterdamse Straten' in het WTC Rotterdam. In het essay van Duyvendak en Uitermark staan tevens de resultaten van het project Mensen maken de stad. Tijdens de manifestatie ontmoeten bewoners van de 200 straten elkaar die deelnemen aan Mensen maken de Stad. Ook is er gelegenheid om in gesprek te gaan met Rotterdamse lijsttrekkers. Met het programma 'Mensen maken de Stad' wil het gemeentebestuur straten stimuleren om afspraken te maken over het sociale klimaat en de zorg voor de straat. (Voor meer informatie: Opzoomeren, Johan Janssens, tel. 010 - 213 10 55)

Wethouder Janssens geridderd bij carnavalsvereniging De Noelemakkers
Wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) is op zaterdag 25 februari om 22.00 uur aanwezig bij de grote carnavalsavond van CV De Noelemakkers, één van de oudste carnavalsverenigingen van Rotterdam. Het carnavalsfeest vindt plaats in het Dienstencentrum Lombardijen, Menanderstraat 89. De riddercommissie van de vereniging heeft besloten de wethouder te ridderen in de orde van de grote NOEL. De ridderorde kent veel illustere namen, zoals Hans Simons, Hans Kombrink en Nelly Cooman. De Noelemakkers danken hun naam aan hun geboortegrond, Lombardijen, dat in carnavalstijd wordt omgedoopt in Noelemakkerdam. (Voor meer informatie: CV De Noelemakkers, Ben Koevoets, tel. 010 - 412 73 04 of 06 - 250 28 560. Zie ook: www.noelemakkers.tk)

noot voor de redactie/