Bijzondere vakantiebeurs: kom zelf je boer of boerin uitzoeken

Stichting vrije recreatie

http://www.svr.nl/

Meerkerk, 10 februari 2006

Bijzondere vakantiebeurs: kom zelf je boer of boerin uitzoeken

Geachte dames en heren,

Zaterdag 18 februari organiseert onze Stichting een unieke Vakantiebeurs in de Evenementenhal, Hardenberg.

Op deze beurs, die van 10 tot 16 uur voor het publiek is geopend, bestaat voor recreanten de mogelijkheid zich nader te laten voorlichten over het 'kamperen bij de boer' en dan met name bij de SVR-kampeerboer.

Het motto van deze beurzen is 'zoek je eigen kampeerboer en -boerin uit' en men krijgt daartoe alle gelegenheid, want deze beurs telt circa 350 standhouders, kampeerboeren en
-boerinnen uit binnen- en buitenland. Natuurlijk is bij de centrale SVR-stand en bij de beamerpresentatie alle benodigde informatie te verkrijgen over de vele mogelijkheden van deze vorm van recreatie.

Gezien de enorme belangstelling van recreanten voor onze drie eerdere beurzen dit jaar ('s-Hertogenbosch, Leiden en Zuidbroek) rekenen wij ook nu weer op een succesvolle en druk bezochte beurs. Graag doen wij een beroep op u om uw publiek attent te maken op dit eenmalige evenement; misschien kan ons persbericht (z.o.z.) u daarbij als leidraad dienen.

Vanzelfsprekend bent ook u van harte uitgenodigd om op deze beurs onze gast te zijn. Bij aankomst gelieve u dan te vragen naar voorzitter Wim van den Berg of secretaris Leo Kloosterman.

Graag tot ziens.

Hoogachtend,
STICHTING VRIJE RECREATIE

L. Kloosterman. voor persbericht zie ommezijde.

PERSBERICHT

Aanstaande zaterdag: unieke Vakantiebeurs in Hardenberg SVR-KAMPEERBOEREN IN EVENEMENTENHAL

Al vele jaren organiseert de Stichting Vrije Recreatie haar vakantiebeurzen voor het Kamperen bij de Boer. Aanstaande zaterdag komt de SVR naar de Evenementenhal in Hardenberg, waar - onder het motto 'Zoek je eigen kampeerboer en -boerin uit' - recreanten worden uitgenodigd om daar hun licht te komen opsteken over deze vorm van recreatie.

een schat aan informatie
Op deze beurs maken circa 350 kampeerboeren uit het hele land reclame voor hun eigen camping en streek, terwijl ook kampeerboeren uit België, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Litouwen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje en Tsjechië daar aanwezig zullen zijn.
Natuurlijk is er ook de centrale stand van de Stichting Vrije Recreatie, waar alle inlichtingen verkrijgbaar zijn over het kamperen bij de boer in het algemeen en over de SVR in het bijzonder. Elders in de hal geven bestuursleden graag toelichting op en bij de beelden van de beamer.

elk jaar meer bezoekers
De SVR telt inmiddels circa 2000 plattelandscampings in binnen- en buitenland, waar ongeveer 150.000 donateurgezinnen (dus zeg maar gerust zo'n 400.000 recreanten) hun vakantie vieren. En elk jaar worden het er meer. De ervaring leert immers dat veel recreanten, die zo maar eens een kijkje komen nemen op zo'n SVR-beurs, al snel warm lopen voor deze vorm van recreatie en zich daar spontaan aanmelden als donateur, soms zelfs meteen hun vakantie boeken. Voor de kampeerboeren betekent dit een welkome aanvulling op hun alsmaar slinkend inkomen, maar er moet natuurlijk wel ruimte voor zijn.

Hoewel de SVR verheugd is, dat reeds veel gemeenten toestaan dat vijftien kampeermiddelen op het boerenerf worden geplaatst, gaat dit aantal hen nog niet ver genoeg. De SVR is van mening dat, waar voldoende plaats is en voldoende (sanitaire) voorzieningen aanwezig zijn, een aantal van 25 meer in overeenstemming komt met de werkelijke behoefte aan betaalbare kampeerplaatsen.

zaterdag: voorproefje van de boerengastvrijheid
Iedere belangstellende recreant is zaterdag 18 februari van 10 tot 16 uur van harte welkom op deze SVR-Vakantiebeurs. Alle bezoekers kunnen vrij parkeren en voor donateurs is ook de entree gratis; niet-donateurs behoeven daar slechts 5.00 euro p.p. voor te betalen, welk bedrag wordt verrekend wanneer men aan het eind van het bezoek donateur wordt. (Een bezoekend echtpaar kan zich dus, zonder enige bijbetaling, bij de Centrale SVR-stand als donateur laten registreren !) Ook op een andere manier geven de SVR-kampeerboeren en
-boerinnen op deze beurs blijk van hun spreekwoordelijk geworden boerengastvrijheid : elke 1000e bezoeker wordt verrast met een gratis vakantie op een SVR-camping. Ook de SVR, die nu 35 jaar bestaat laat zich niet onbetuigd: op vertoon van de donateurskaart 2006 of bij aanmelding ontvangen bezoekers een gratis tas.

Voor meer inlichtingen over deze beurs of over de SVR : Stichting Vrije Recreatie, Meerkerk.
Telefoon : 0183-35.27.41. Internet : www.svr.nl