Ingezonden persbericht




NOORDERKERKCONCERTEN

PERSBERICHT 10 februari 2006

Holland Baroque Society: debuutprogramma 'De Virtuoos'

een programma rond castratenrollen in de opera's van Händel

Holland Baroque Society is een nieuw orkest, bestaande uit vertegenwoordigers van de jongste generatie oude muziek-specialisten uit Nederland en Europa. Het orkest presenteert zich voor de eerste keer aan het publiek op zaterdag 18 februari, aanvang 14.00 uur, in de Noorderkerk te Amsterdam.

Het programma 'De Virtuoos' is een theatraal concertprogramma waarin de castratenrollen in de opera's van Händel centraal staan. Gedeeltes uit de roman De Virtuoos van Margriet de Moor worden voorgedragen door Peter de Groot.

Twee internationale topsolisten verlenen hun medewerking aan dit concert. De mannelijke sopraan Michael Maniaci zingt aria's uit de opera's Agrippina, Xerxes en Imeneo. Michael Maniaci was winnaar van de Metropolitan Opera National Council Award 2003 en boekte grote successen in Amerika en Azië. Eveneens treedt op de 25-jarige Franse fluitist Alexis Kossenko die geldt als een van de meest talentvolle bespelers van zowel de moderne fluit als verschillende soorten historische fluiten. In de Noorderkerk soleert hij met concerten van Quantz en Sammartini.

Zaterdag 18 februari, 14.00 uur - Noorderkerk, Noordermarkt 44 , Amsterdam

programma:
G.F. Händel - uit 'Alcina': Ouverture
- uit 'Xerxes': Ombra mai fu
- Concerto grosso op. 6 nr. 2
- uit 'Imeneo': Se potessere i sospir miei
- uit 'Agrippina' : Come nube cje fugge dal vento J. Quantz - Concert voor traverso en orkest
G Sammartini - Concert voor blokfluit en orkest

Toegangsprijzen E 10,- / E 9,- (CJP, stadspas,65+) Voor het complete programma van de serie Noorderkerkconcerten zie www.noorderkerkconcerten.nl
Kaartverkoop/reserveren bij het AUB, 0900-0191
via Noorderkerkconcerten: 020 6203119 / info@noorderkerkconcerten.nl of vanaf 45 min. voor aanvang bij de kassa van de Noorderkerk (voorzover voorradig) Voor meer inlichtingen:
Stichting Noorderkerkconcerten
Jurriaan Röntgen,
tel. 020-6203119, info@noorderkerkconcerten.nl


---- --