Gemeente Tilburg

Datum
14 februari 2006

Feestelijke opening bankje speelveld Reeuwijkstraat

Uitnodiging bijeenkomst zaterdag 18 februari 14.00 uur

Het speelveld aan de Reeuwijkstraat heeft sinds kort een bankje, dankzij een aanvraag uit de buurt en mogelijk gemaakt via Verrijk je wijk! Zaterdag 18 februari om 14 uur vindt de feestelijke oplevering van dit bankje plaats op het speelveld. U bent hierbij van harte welkom!

Tijdens de 1 mei viering afgelopen jaar stelde Karin Bruers voor om de stad te voorzien van wel 1000 extra zitbanken. 1000 extra banken tegen de sociale verkilling en voor ontmoeting in Tilburg. Verrijk je wijk! maakt het mogelijk om financiering te krijgen voor alle activiteiten die de buurt socialer en leefbaarder maakt. Zo ook het aanvragen van zitbankjes in de buurt. Inmiddels zijn via Verrijk je wijk! 100 bankjes aangevraagd die de komende weken worden geplaatst.

Eén van de eerste bankjes die worden geplaatst is een bankje op het speelveld aan de Reeuwijkstraat. Een aantal bewoners uit deze straat heeft in oktober vorig jaar een aanvraag ingediend bij Verrijk je wijk! voor een bankje. De wijkorganisatie heeft ingestemd met deze aanvraag, omdat dit bankje de ontmoeting in de buurt mede mogelijk maakt.

Gezellig samenzijn

Wethouder Aarts verricht zaterdag 18 februari 14 uur samen met de aanvrager van het bankje de openingshandeling. Aansluitend is er onder het genot van een warme oliebol, een drankje en een muziekje een gezellig samenzijn op en rond het aangevraagde bankje.

We hopen dat het initiatief van uw buurt om een bankje aan te vragen en zo de ontmoeting in uw buurt mogelijk te maken door veel Tilburgers wordt gevolgd. En dat er na deze bankjes nog enkele honderden zullen volgen in de gemeente Tilburg.

Meer informatie?

Hebt u naar aanleiding van deze bewonersbrief nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente, mevrouw Saskia Bodelier via telefoon 013- 542 87 61 of email saskia.bodelier@tilburg.nl. Voor meer informatie over de soorten bankjes en de wijze van aanvragen zie www.verrijkjewijk.nl


-----------------------


---- --