Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Tips voor belastingaftrek ziektekosten

Wie een spierziekte heeft, krijgt vaak te maken met extra kosten. Een deel van die kosten kan men terugkrijgen via de Belastingdienst. Dit gaat zeker op voor veel kosten die te maken hebben met een spierziekte.

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad) en de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) geven ieder jaar een brochure uit over de aftrek van belastingen. Half februari 2006 verschijnt de vernieuwde uitgave van de brochure 'Belastingaangifte 2005 in verband met handicap of ziekte'. In de brochure staan tips over fiscale compensatie van kosten voor onder meer aanpassingen, voorzieningen en andere zaken die een rol spelen in het dagelijks leven van chronisch zieken en gehandicapten. Een samenvatting van de belangrijkste aandachtspunten vindt u in Contact van februari. Een uitgebreidere versie kunt u hier downloaden.

Wie gebruik maakt van deze tips, kan honderden euro's terugverdienen. Ook mensen die zelf geen of weinig belasting betalen kunnen geld terugkrijgen via de fiscus. De brochure is geschreven voor leken. Er wordt systematisch en op eenvoudige wijze uitgelegd hoe je te werk moet gaan bij het zelf berekenen van het drempelbedrag, welke specifieke uitgaven je op kunt voeren en hoe je aangifte doet. Cijfervoorbeelden ondersteunen de informatie.

U kunt de brochure bestellen via de webwinkel van de CG-Raad. De kosten zijn EUR 5,50 (inclusief verzend- en administratiekosten). De brochure is verkrijgbaar in aangepaste leesvormen bij de FNB, Lectuur- en informatie voor mensen met een leeshandicap, telefoon (0486) 486 486.
18 februari 2006

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400