1e persbericht van zaterdag 18 februari 2006

Eindhoven, 18-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert drie verdachten van drugshandel

De politie heeft vrijdag twee mannen en een vrouw aangehouden die worden verdacht van de handel in verdovende middelen. Eén van de mannen, een 20-jarige Tilburger, werd rond 16.45 uur aangehouden bij een verkeerscontrole op de Keizer Karel V Singel. Hij reed daar zonder rijbewijs in een auto en bleek nog een gevangenisstraf uit te moeten zitten. Toen agenten hem wilden aanhouden, ging hij er te voet vandoor. Hij kon toch worden opgepakt en is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De man had een paar gram cocaïne bij zich. In de auto lag een zakje met 30 amfetaminepillen. Rond 18.30 uur zijn in een woning in Eindhoven-Gestel de twee andere verdachten aangehouden. Het gaat om de 66-jarige Eindhovense bewoner van het huis en een 19-jarige vrouw uit Tilburg. In de woning vond de politie 68 amfetaminepillen, bijna 50 gram amfetaminepoeder en twee gestolen kentekenplaten. Ook dit tweetal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De twee Tilburgse verdachten hebben een relatie. Ze verbleven in de woning van de derde verdachte.

Eindhoven: Man aangehouden na doorrijden na aanrijding

Bij zijn woning in Woensel-Noord heeft de politie vrijdagavond rond 22.00 uur een man van 48 jaar aangehouden. Hij was kort daarvoor op de Woenselse Markt met zijn auto tegen een lantaarnpaal en een geparkeerde auto gereden, en was er vervolgens vandoor gegaan. Dat was gezien door enkele getuigen, die de politie waarschuwden. Toen agenten naar de woning van de verdachte reden, zagen ze hem in zijn auto rijden. Omdat het vermoeden bestond dat hij teveel had gedronken, moest hij meewerken aan een alcoholtest. Dat weigerde hij, waarna zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Eindhoven: Twee automobilisten leveren rijbewijs in

Bij alcoholcontroles op de Boschdijk en de John F. Kennedylaan hebben twee automobilisten hun rijbewijs moeten inleveren omdat ze teveel hadden gedronken. Het gaat om een 45-jarige Eindhovenaar, die een promillage had van bijna 1,50, en een 23-jarige man uit Son, die bijna 2,00 blies. Hij was bovendien bij de controleplaats met zijn auto tegen een verkeersbord gereden en probeerde vervolgens weg te rijden. Tegen de mannen is ook proces-verbaal opgemaakt. De controles werden vrijdagavond gehouden. In totaal werden zon 280 bestuurders gecontroleerd.

Helmond: Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Op de Kanaaldijk Noord West heeft de politie zaterdag rond 2.45 uur een automobilist van 20 jaar uit Helmond aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem daar slingerend rijden waarna ze hem controleerden. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,10 te hebben. De beginnend bestuurder heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Waalre: Man aangehouden na doorrijden na aanrijding

De politie heeft vrijdagavond rond 22.00 uur een man van 46 jaar uit Waalre in zijn woning aangehouden. Rond 21.30 uur was hij onderaan de afrit Waalre van de A2 met zijn wagen tegen een auto gereden die voor het stoplicht stond te wachten. Daarbij vielen geen gewonden. Vervolgens is hij er vandoor gegaan. Een politie-agente in burger was toevallig getuige van de aanrijding. Ze heeft het kenteken van de auto doorgegeven, waarna de verdachte thuis aangehouden kon worden. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol was, moest hij meewerken aan een onderzoek. Dat weigerde hij. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Politie doet Best op Slot

De politie heeft tussen vrijdagavond 21.30 uur en zaterdagochtend 4.00 uur de actie Best op Slot gehouden. Daarbij is intensief gecontroleerd op onder meer alcohol en drugs, handhaven van de openbare orde en verkeerstoezicht. Aan de actie werkten zon 30 politiemensen mee. Enkele resultaten:

* Op Den Ekker werden rond 23.30 uur drie mannen uit Oirschot aangehouden. Agenten wilden controleren of ze verdovende middelen bij zich hadden. Ze verzetten zich daar heftig tegen en bedreigden de agenten met de dood. De mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

* Twee automobilisten (een 18-jarige man uit Best en een 21-jarige man uit Oirschot) moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze teveel hadden gedronken. Het gaat om beginnende bestuurders. De 18-jarige man had een alcoholpromillage van bijna 1,05, de ander blies ruim
1,15. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.
* Een 17-jarige jongen uit Best werd rond 1.00 uur aangehouden op Den Ekker. Hij had een cachetje met wit poeder bij zich, vermoedelijk harddrugs. Hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

* Er werden bekeuringen uitgeschreven voor onder meer wildplassen (8x), alcohol drinken op straat (3x), geen fietsverlichting voeren (4x) en/of geen identiteitsbewijs bij zich hebben (2x).

Tijdens de actie werd ook gecontroleerd op sluitingstijden van de horeca. Iedereen hield zich daaraan. Er waren ook geen problemen rond de laatste trein van Eindhoven naar Best, de zogenoemde discotrein. De politie in Best gaat dit jaar nog meer van dit soort acties houden.

Budel/Geldrop: Alcohol- en verkeerscontroles

Bij een alcohol- en verkeerscontrole op de Grensweg in Budel en de Laan der 4 Heemskinderen in Geldrop heeft één automobilist zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij teveel had gedronken. De 34-jarige man uit Geldrop blies een promillage van ruim 1,40. Drie automobilisten kregen een proces-verbaal omdat ze teveel hadden gedronken. Verder werden in totaal 24 bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van rij- en/of kentekenbewijs, verlopen apk, foutieve verlichting en/of het niet dragen van de autogordel. Er werden in totaal zon 450 bestuurders gecontroleerd. De controle in Budel werd vrijdag gehouden tussen 19.00 en 21.00 uur. Daarna werd van 22.30 uur tot 1.15 uur gecontroleerd in Geldrop. Er werkten ongeveer 15 mensen aan mee.