Politie Gelderland-Zuid

Drie scholieren aangehouden voor mishandeling

Nijmegen, 18-02-2006 o Vrijdagmiddag kwamen twee scholieren op het politiebureau vertellen dat ze even daarvoor op de Groenestraat mishandeld waren door drie andere jongens van hun school. Een van de twee slachtoffers, een 18-jarige, deed aangifte.

Bij de mishandeling had het andere slachtoffer letsel aan zijn gezicht opgelopen. Er was een stukje van zijn tand af en een deel van zijn gezicht was gezwollen door de klappen. Zij vertelden aan de politie dat één van de jongens hen beschuldigd had van het vernielen van een scooter. Toen beide jongens aangaven dat niet gedaan te hebben, kreeg de 18-jarige een forse duw en werd de andere jongen meerdere keren geslagen. Op een gegeven moment lukte het de 18-jarige om de andere jongen te bevrijden door de daders te schoppen en konden ze de daders ontvluchten.

De twee jongens zijn toen naar het politiebureau gegaan en hebben daar signalementen gegeven van de drie jongens. De politie heeft een onderzoekje ingesteld en kon op een school in Nijmegen op aangeven van een leraar een 16-jarige jongen uit Nijmegen aanhouden. Even later konden de andere twee in hun woningen in Nijmegen worden aangehouden. Ze zijn alledrie ingesloten in de cel. De politie onderzoekt de zaak verder.
(07)