Unicef



250.000 Nederlandse kinderen leven in armoede 18 februari 2006, Den Haag - Kinderen Eerst februari 2006 Het magazine van Unicef 'Kinderen eerst!' houdt u op de hoogte van de situatie van kinderen overal in de wereld. 'Kinderen eerst!' bericht over de vaak moeilijke levensomstandigheden van kinderen in ontwikkelingslanden, maar meldt ook het positieve nieuws. Bijvoorbeeld over alle activiteiten, projecten, kansen en mogelijkheden om kinderen te helpen. In het februarinummer van Kinderen eerst! onder meer de volgende onderwerpen:

De vrouwen van Joseph Kony

Ze werden met bruut geweld ontvoerd en groeiden op in een rebellenleger vol kindsoldaten waar ze, net als tientallen anderen, de vrouw werden van de gevreesde bevelhebber Joseph Kony. Fotograaf Daimon Xanthopoulos zocht drie van hen op in een opvangkamp in het noorden van Uganda en luisterde.

Armoede onder Nederlandse kinderen

Naar schatting leven er in Nederland 250.000 kinderen in armoede. Antropologe Tamara van der Hoek vroeg 65 kinderen tussen de 6 en 16 jaar over wat leven in armoede voor hen betekent.

Interview met oud-minister Jan Pronk

Jan Pronk was de afgelopen dertig jaar bij elkaar zo'n vijftien jaar minister voor Ontwikkelingssamenwerking. Onlangs verscheen zijn boek `Willens en wetens' waarin hij zijn gedachten over globalisering en armoede uiteenzet.

Lees de korte versie van deze artikelen
Neem een abonnement op 'Kinderen eerst!'

'Kinderen eerst!' is een tijdschrift voor volwassenen en verschijnt vier keer per jaar. Een jaarabonnement kost slechts EUR 8,-.