Politie Gelderland-Zuid

Man bedreigt Nijmegenaar bij zijn woning

Nijmegen, 18-02-2006 o Een 53-jarige Nijmegenaar deed vrijdagavond aangifte bij de politie omdat hij in zijn eigen tuin bedreigd zou zijn door een 66-jarige Nijmegenaar.

De 53-jarige stond onder de douche en hoorde intussen zijn vrouw en een man tegen elkaar praten, wat later overging in schreeuwen. De man ging naar benenden en zag dat er een man in zijn tuin stond die boos was. Nadat hij het even had aangehoord, verzocht de 53-jarige de man meerdere keren om weg te gaan. Omdat hij dat niet deed, duwde de 53-jarige hem weg, de tuin uit. De 66-jarige werkte tegen, waarop de 53-jarige hem naar eigen zeggen een schop onder zijn kont gaf.

De 66-jarige bleef schreeuwen en bedreigde de 53-jarige met de dood. Uiteindelijk ging hij weg, maar kwam na een kwartier weer terug met een vrouw. De 53-jarige gaf aan niet met hen te willen praten en vroeg hen weer weg te gaan. De vrouw die bij de 66-jarige was probeerde de boel te sussen, maar de 66-jarige bleef de 53-jarige met de dood bedreigen. Dat vond de 53-jarige reden om aangifte te doen bij de politie.

De 53-jarige en zijn vrouw vertelden aan de politiemensen waar de man woonde.Die zijn naar de woning van de man gegaan en hebben hem aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man gedroeg zich hierbij verbaal agressief en gaf een onsamenhangende verklaring voor zijn boosheid. De politie onderzoekt de zaak.
(07)