Politie Gelderland-Zuid

Aanrijding op regenachtige avond in Tiel

Tiel, 18-02-2006 o Vrijdagavond omstreeks 19.00 uur zijn drie autos op de Lingedijk in Tiel met elkaar in botsing gekomen.

Een 40-jarige automobilist uit Tiel stond stil op het wegdek om achteruit te gaan rijden en een parkeerstrook aan de rechterkant van de weg op te rijden. Hij zag dat er achter hem een auto aankwam, die naar zijn zeggen vrij hard reed. Om de automobilist achter hem te waarschuwen, schakelde de 40-jarige zijn versnelling in de achteruit-stand, zodat zijn lichten zouden oplichten.

De 26-jarige man uit Tiel die de genoemde auto bestuurde zag de lichten, remde en week voor de zekerheid uit naar links. Daar kwam op dat moment uit tegengestelde richting een auto aanrijden, bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Tiel. De 26-jarige botste op haar auto, maar ook op die van de 40-jarige.

Bij dit ongeval liepen alle betrokkenen lichte verwondingen op, maar hoefden niet naar het ziekenhuis gebracht te worden. De 26-jarige Tielenaar is aangehouden. De politie onderzoekt of hij te hard gereden heeft.
(07)