Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 18-02-2006

Getuigen gezocht
HOOGEVEEN De politie in Hoogeveen wil graag in contact komen met mensen die vrijdagmorgen in de Julianastraat getuige zijn geweest van het aanrijden van een vrouw.
Zoals vrijdag al is gemeld, heeft de politie een 41 jr. inwoner van die plaats aangehouden op verdenking van het opzettelijk met zijn auto aanrijden van zijn 43 jr. ex-vrouw. Na de botsing met de vrouw reed de man verder en botste daarbij achter op een 77 jr. fietser uit Hoogeveen die vanaf de Van Echtenstraat de Julianastraat inreed. Beide gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht maar inmiddels weer thuis. De vrouw heeft aangifte gedaan. Mensen die iets hebben gezien kunnen dat melden via 0900-8844 (06-114536)

Gewonde door voorrangsfout
RUINEN Op de kruising van de N-375 met de Defensieweg raakte vrijdagmiddag een automobilist gewond. De 73 jr. man uit Eursinge wilde de N375 oversteken en verleende geen voorrang kwam aan een auto bestuurd door een 54 jr. man uit Heerhugowaard. Deze kwam in een sloot tot stilstand. Hij bleef ongedeerd. De man uit Eursinge is met een ambulance naar het ziekenhuis in Hoogeveen vervoerd.

Meisje ernstig gewond politie zoekt getuigen
ASSEN Een 16 jr. meisje uit Assen is vrijdagavond op de Andrej Sacharovweg in Assen aangereden door een auto en daarbij ernstig gewond geraakt. De aanrijding gebeurde op- of bij een zebrapad. De 57 jr. automobilist uit Assen zag plotseling het meisje voor zich en kon niet meer op tijd stoppen. Het slachtoffer is met hoofdletsel opgenomen in het UMC Groningen. De politie in Assen wil graag in contact komen met mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren. (06-114671)

Politie controleert op rijden onder invloed
Bij diverse politiecontroles op het rijden onder invloed zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in Drenthe vijf automobilisten aangehouden. Twee van hen bleven bij controle met het ademanalyseapparaat net onder de grens van 0,5 promille en kwamen er met een waarschuwing vanaf. De andere drie kregen een dagvaarding uitgereikt of een boete.

DE WIJK Op de Hessenweg in De Wijk werd een 58 jr. man uit Meppel aangehouden met een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille. Hij kreeg bij zijn vrijlating een dagvaarding mee.

HOOGEVEEN Op de Wolfsbosstraat in Hoogeveen reed een 53 jr. man uit die plaats met een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille. Hij kreeg een boete van 300,-. Op de Schutstraat werd een 59 jr. Hoogevener aangehouden met een alcoholgehalte van ongeveer 1,2 promille. Omdat het voor hem niet de eerste keer is kreeg hij een dagvaarding uitgereikt.

Eerlijk duurt het langst
COEVORDEN Een 59 jr. vrouw uit Assen stak vrijdagmiddag het geld uit een gevonden portemonnee in eigen zak in plaats van haar vondst te melden bij bijv. de winkel waar ze de beurs had gevonden. Ze dacht daar mee weg te komen maar helaas voor haar waren er oplettende mensen die dit zagen, het kenteken van haar auto noteerden en de politie belden. Daardoor kreeg de 37 jr. vrouw uit Coevorden haar verloren portemonnee terug en de oneerlijke vrouw een boete van 130,-. Getuigen zagen in een winkel aan de Looweg in Coevorden dat de vrouw de portemonnee van de grond pakte en in haar zak stopte. Even later zagen ze dat de vrouw het geld uit de portemonnee haalde. De politie trof de vrouw aan in haar huis. De portemonnee met inhoud is terug bij de eigenaresse. Zij deed aangifte. (06-114571)

Politie controleert en bekeurt
HOOGEVEEN in en rond het centrum van Hoogeveen bekeurde de politie vrijdagavond negen overtreders. Zeven keer voor overtreding van een parkeerverbod, één keer voor het rijden met een aanhanger zonder goede losbreekreminrichting en één keer voor het op de auto hebben van een meertonige hoorn.

ASSEN Vrijdagmiddag zijn in Assen en AA & Hunze bij verkeerscontroles 19 mensen bekeurd. 11 keer voor het negeren van een rood verkeerslicht, het niet dragen van de gordel, het niet voor laten gaan van voetgangers op een oversteekplaats of het rijden in verboden richting.
Vier automobilisten werden bekeurd voor het met minimaal 15 km/u overschrijden van de max. snelheid (30 km) in de bebouwde kom en twee omdat ze kinderen jonger dan 12 jaar zonder kinderbeveiligingsmiddel vervoerden.
Verder nog een bromfietser zonder verzekering en een persoon die zich niet kon legitimeren.

BEILEN Een 18 jr. bromfietser uit Beilen die vrijdagavond in zijn dorp rondreed met een 6-tonige hoorn is dat ding nu kwijt en kreeg daarvoor een bekeuring terug.

Mishandeling
EMMEN In de Hoofdstraat in Emmen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 49 jr. vrouw uit die plaats mishandeld. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat zij zonder aanleiding in het gezicht was geslagen en daardoor was komen te vallen. Volgens de vrouw was dit gedaan door een haar onbekende man. Ze is aan een aantal verwondingen in het gezicht behandeld op de huisartsenpost bij het Emmer ziekenhuis. De politie wacht met het instellen van een nader onderzoek tot de vrouw aangifte doet. (06-114784)

Politie zoekt daders en getuigen spoor van vernielingen ASSEN De politie stelt een onderzoek in naar de personen die in de nacht van vrijdag op zaterdag verantwoordelijk zijn voor een spoor van vernielingen in Assen. Op de route Het Kanaal, Oude Molenstraat, Stelling, Savornin Lohmanstraat richting Thorbeckelaan werden zeker zes autos beschadigd (kapotte ruiten/spiegels en deuken) en werd een grote thermopaneruit van een woning ingegooid. Op de route zijn twee jongemannen gezien die er mogelijk iets mee te maken hebben. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben dit te melden via 0900-8844. (06-114775)

Met auto in sloot
EXLOO Een 20 jr. inwoner van Tweede Exloermond belandde zaterdagmorgen op de Oude Dijk bij Exloo met zijn auto in de sloot. Hij raakte daarbij licht gewond en is per ambulance naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal vervoerd. In een bocht verloor hij de macht over het stuur. Het lukte hem niet de auto weer onder controle te krijgen waarna hij in de berm belandde, een boompje plat reed en in de sloot tot stilstand kwam.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592 45 2475 of 06 - 51 55 7950.