Politie Gelderland-Zuid

Politie worstelt met twee mannen

Nijmegen, 18-02-2006 o Vrijdagavond, iets na middernacht, zagen twee politiemensen op de Bloemerstraat twee mannen staan met een geopend blik bier in hun hand. Omdat de mannen in een groep van ongeveer 40 mensen stonden, verzochten de agenten hen om even mee te lopen.

Dat deden de mannen. Onderweg begon een van hen, een 18-jarige man uit Groesbeek, te schelden. Hij gaf zijn paspoort ongevraagd aan de agenten en liep weg. De agenten riepen dat hij terug moest komen. Dat deed de man niet en daarop werd hem verteld dat hij beter mee kon werken omdat hij anders mee moest naar het politiebureau.

De andere verdachte, een 18-jarige Nijmegenaar, begon zich ermee te bemoeien en duwde één van de agenten weg. Hierop werd hij onmiddellijk aangehouden, maar daar verzette hij zich hevig tegen. De agenten moesten hem met zn tweeën vastpakken, maar toen begon ook de Groesbeker zich in de strijd te mengen en duwde een agent hard weg. De agent pakte zijn pepperspray en dreigde dat hij zou spuiten als de Groesbeker geen afstand zou houden. Dat hielp. De man bleef op afstand en intussen bleef de Nijmegenaar heftig verzet bieden. De agent had hem inmiddels tegen de grond gewerkt, maar hij trapte als een wilde om zich heen.

De Groesbeker mengde zich opnieuw in het gevecht en viel één van de agenten in de rug aan. Hierop is ook hij aangehouden. Intussen kregen de agenten assistentie van twee andere politiemensen. Uiteindelijk kon de Nijmegenaar geboeid worden, terwijl hij de politiemensen bleef uitschelden.

Ook toen de verdachte in de politieauto werd gebracht bleef hij om zich heen trappen en schelden. Op het politiebureau werden beide mannen ingesloten.