2e persbericht van zaterdag 18 februari 2006

Eindhoven, 18-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Bekeuringen bij verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles op een aantal plaatsen in Strijp heeft de politie zaterdag tussen 10.00 en 14.30 uur veertien bekeuringen uitgeschreven. Ze gingen naar weggebruikers die onder meer over de busbaan reden (5x), fout hadden geparkeerd (3x) en/of geen kentekenplaat op de aanhanger hadden (2x).

Eindhoven: Verdachte van fietsendiefstal/heling aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag rond 13.45 uur een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden op de Hoogstraat. Dat gebeurde nadat een 28-jarige Eindhovenaar bij de politie had gemeld dat de verdachte daar op zijn fiets reed. Hij had de verdachte inmiddels zelf al aangehouden. De melder kon ook een aankoopbewijs van de fiets aan de politie laten zien. De verdachte beweert dat hij de fiets van iemand anders had gekocht. Hij is aangehouden op verdenking van fietsendiefstal of heling van een gestolen fiets. Tegen de man is na verhoor proces-verbaal opgemaakt waarna hij is heengezonden.

Veldhoven: Man aangehouden na dreigen met mes

De politie heeft zaterdagochtend rond 11.45 uur een 18-jarige inwoner van Veldhoven in diens woning aangehouden. Hij zou kort daarvoor een 39-jarige man uit Nijmegen bij het huis met een mes hebben bedreigd. De man was naar de woning van de Veldhovenaar gegaan omdat diens ouders spullen hadden gekocht van een bekende van de man. Ze hadden er echter nog niet voor betaald. Nadat de 18-jarige Veldhovenaar de deur had geopend en hoorde waarvoor de Nijmegenaar kwam, zei hij dat de man weg moest gaan en pakte hij een mes. De 39-jarige man is daarop weggegaan en heeft de politie gewaarschuwd. Die heeft de Veldhovenaar in zijn huis aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Lierop: Auto gestolen

Vanaf de Van Dijkstraat is zaterdag tussen 1.00 en 13.00 uur een personenauto weggehaald. Het gaat om een blauwe Volkswagen Golf TDI (TF-PV-92).