Ingezonden persbericht

Culturele Zondagen presenteert

KinderMuseumNacht op 18 februari

Op het moment dat normaal gesproken de museumzalen donker en gesloten zijn mogen in Utrecht op zaterdag 18 februari duizenden kinderen het museum op eigen wijze ontdekken. Extra speciaal is dat een beperkt aantal kinderen - eventueel met ouders - kunnen blijven slapen, met diep in de nacht een spannende rondleiding dwars door het museum. Het is voor de eerste keer dat in Utrecht, in samenwerking met 6 verschillende musea, een KinderMuseumNacht plaatsvindt!

Utrecht kent iedere maand een Culturele Zondag. Bijzondere zondagen met een spannend kunstprogramma dat plaatsvindt in verschillende instellingen verspreid over de stad. Ieder met een eigen programma, variërend van muziek en dans tot theater en film. Elke Culturele Zondag heeft een eigen thema en de KinderMuseumNacht van 18 februari richt zich op kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Zaterdagavond 18 februari - tussen 19.00 - 23.00 uur zijn zes Utrechtse musea helemaal van en vóór de kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. In die tijd kunnen de kids extra lang opblijven en - terwijl het buiten en (misschien ook binnen...) donker is - het museum in. Daar kunnen ze dromen, rondspoken, tijdreizen, griezelen, eten, drinken en van alles ontdekken. Want in het donker lijkt alles anders; de fantastische wereld van het museum komt dan pas goed tot leven. De kinderen komen terecht in allerlei droomwerelden; ontdekken het verschil tussen echt en nep of worden meegenomen naar een magische wereld van vroeger of reizen ver weg naar de sterren.

In pyjama naar het museum

Een aantal kinderen kunnen iets heel speciaals meemaken; die kunnen zaterdagnacht blijven slapen in het museum. In verschillende groepen worden deze jonge museumbezoekers meegenomen op een nachtelijke pyjamatocht. Natuurlijk blijft het hier niet bij: de volgende ochtend wordt een speciaal museaal ontbijt geserveerd.

En de ouders?

Over ouders hoeft niemand zich zorgen te maken. Zij worden zoet gehouden met een eigen programma.

Deelnemende musea aan KinderMuseumNacht zijn Aboriginal Art Museum, Centraal Museum, Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Spoorwegmuseum, Universiteitsmuseum en Museum Sterrenwacht Sonnenborgh.

ZA 18.02 - ZO 19.02 KinderMuseumNacht in Utrecht

Kaartje KindermuseumNacht kost ¤ 10,-. Dit is een passe-partout waarmee je toegang krijgt tot alle deelnemende musea. De prijs van een SleepOver-kaartje is ¤ 17,50. Dit is inclusief het passe-partout.

Kaartverkoop start half december bij de 6 deelnemende musea.

www.culturelezondagen.nl

- EINDE PERSBERICHT -

----------
HET MONUMENTALE

Evelyne Levêke

Weerdsingel WZ 33a / 3513 BC UTRECHT

Postbus 553 / 3500 AN UTRECHT

F 08 - 4224 8808 / M 06 - 4500 8427

evelyne@het-monumentale.nl / www.het-monumentale.nl

Kijk ook op www.dizkuzz.nl en www.webpromoter.nl