Ingezonden persbericht


Fiets en Wandelbeurs
Postbus 94005
1090 GA Amsterdam
www.fietsenwandelbeurs.nl

PERSBERICHT

Dagelijks 56 lezingen in negen zalen tijdens Fiets en Wandelbeurs Himalaya-landen speciaal thema

Met Frank van Rijn op de fiets naar de verborgen Inca-stad Machu Picchu; te voet in deze omgeving met Remko Dalkmann; fietsen in de Indiase Himalaya met Marco Meijerink; een bergtocht in de Zwitserse Alpen met Yolanda Linschooten; óf dicht bij huis op het rijwiel van Bert Sitters in België. Op zoek naar onverhard Nederland kan ook: met Kees Loogman, hoofdredacteur van Grasduinen. Bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs op 18 en 19 februari in de RAI te Amsterdam hebben dagelijks een keuze uit maar liefst 56 boeiende lezingen en praktische workshops.

Speciaal thema op het lezingenprogramma is Himalaya-landen. De Himalaya is niet alleen het dak van de wereld, maar het uitgestrekte bergmassief is ook een kruispunt van volkeren met een diversiteit aan cultuur. Een deel van het gebied is vorig jaar opgeschrikt door een rampzalige aardbeving. In het overgrote deel van de Himalaya-landen kan zonder problemen gereisd worden. Het doel van dit thema is: de mensen van de Himalaya-landen in beeld.

Tijdens de lezingen nemen bekende auteurs, enthousiaste fietsers en wandelaars hun publiek mee op hun tochten met een boeiend verhaal ondersteund door fraaie beelden.
Exotische plekken op aarde om van te dagdromen, maar ook een scala aan ideeën voor een kortere fiets- of wandeltocht, zoals: Vincent van Gogh op de fiets achterna naar Parijs; wandelen in Portugal of op het Pieterpad van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg.

Leerzaam en informatief zijn vooral de workshops. Ook hier ruime keuze: fietsreparaties, wat wel en wat niet in de rugzak; de fiets mee in de trein naar het buitenland; het gebruik van kaart en kompas en de gemakken van GPS.

De lezingen en workshops vinden plaats in negen comfortabele zalen van het RAI-congrescentrum. Bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs hebben vrij toegang tot het programma.
De toegang tot de Fiets en Wandelbeurs is Euro 10,- , kinderen tot 12 jaar gratis.
De Fiets en wandelbeurs is open op 18 en 19 februari van 10:00 tot 18:00 uur.

Het volledige programma van de beurs staat op de site: www.fietsenwandelbeurs.nl

Amsterdam, 29 januari 2006

======================================