Ingezonden persbericht

Deelname van regerende wereldkampioen uit de VS
EK Color Guard brengt spektakel in Drachten

ROTTERDAM - Het Europees Kampioenschap Color Guard zal Drachten het nodige spektakel gaan bieden. Op zaterdag 18 februari tonen twintig Nederlandse, 14 Britse en twee Amerikaanse dansgroepen hun kunnen in Sportcentrum Drachten. Uit de VS komen de vierde plaats op de wereldranglijst en de regerende wereldkampioen.

Color Guard is dan ook immens populair de laatste jaren in Nederland. Het aantal groepen groeit elk jaar weer met ongeveer 20%. De komst van wereldkampioen Pride of Cincinnati (Cincinnati, Ohio) is een bekroning op het werk van de Nederlandse Color Guard Bond, Color Guard Nederland. Ook Oracle (Denver, Colorado) is tijdens deze WGI European Regional, zoals de wedstrijd officieel heet, een grote aanwinst. WGI staat voor Winter Guard International, de wereld Color Guard bond.

De shows die de groepen brengen zijn kleine stukjes theater op een gymzaalvloer. De groepen kleden die vloer aan met eigen zeilvloeren en decorstukken. De Color Guard groepen gebruiken mechanische muziek variërend van de 5e van Beethoven tot Heavy Metal. De shows duren tussen de 5 en 8 minuten. Hierdoor is een dag top entertainment gewaarborgd.

De wedstrijd start om 09.30 uur. De hele dag strijden de groepen om een plaats in de finale die 's avonds plaatsvindt. Het is niet de laatste keer dit jaar dat Color Guard in Drachten te zien is. Het sportcentrum staat op 11 maart weer bol van de activiteiten, nu voor de laatste voorronde voor het NK, dat twee weken later in Eindhoven wordt gehouden.

Kaarten voor het evenement zijn verkrijgbaar aan de deur in voor 12,50 euro.
De eerste groep gaat om 9.30 uur de vloer op en om 9.00 uur gaat de zaal open. Sportcentrum Drachten is gevestigd aan de Splitting in Drachten. Informatie over de wedstrijden treft u op www.colorguard.org (CGN) en www.wgieurope.org (WGI European Regional).

---

(einde persbericht)

Mocht u vragen hebben over dit persbericht of in contact komen met een groep die actief is in uw dekkingsgebied (zie bijlage). Bel dan met Peter Jan de Werk op 0871-900130 / 06-51067218.

Professionele persfoto's zijn beschikbaar.

Mocht u aanwezig willen zijn tijdens het evenement of op de zondag na het evenement een persbericht over de uitkomsten willen ontvangen ? Vraag dit dan aan per e-mail.

Alle informatie, foto's, informatie over accreditatie, etc. treft u in ons online
perscentrum: http://pers.colorguardnederland.org