Ingezonden persbericht


Fiets en Wandelbeurs groter en actiever dan ooit

Komend weekend bruist de Amsterdamse RAI van het voorjaarsgevoel. Duizenden fiets- en wandelliefhebbers doen op de Fiets- en Wandelbeurs inspiratie op voor fraaie tochten en heerlijke vakanties vrij in de natuur.

De Fiets en Wandelbeurs is dit jaar groter dan ooit: meer dan 250 standhouders staan op de beursvloer om de bezoekers alle informatie te geven over leuke fiets- en wandelbestemmingen en geschikte materialen. In 9 verschillenden zalen geven bekende auteurs en enthousiaste fietsers en wandelaars lezingen over fiets- en wandelreizen. Met een pakkend verhaal ondersteund door fraaie beelden nemen zij hun publiek mee over fraaie wegen en paden. Van het ontdekken van onverhard Nederland tot het onherbergzame Antarctica. Van een ochtendje douwtrappen op de Veluwe tot een fietstocht in de hoge Andes. Maar ook van Nederland naar Venetië; in het zonnige zuiden van Portugal; op bergtochten in de Zwitserse Alpen; via de Karakoram Highway van Pakistan naar China; ontspannen op weg in Thailand, Laos en Cambodja. Het aanbod op de Fiets en Wandelbeurs is wereldwijd en gevarieerd.

Fiets- en wandelvakanties zitten duidelijk in de lift. Het net van wandelpaden en fietsroutes breidt zich overal uit als een spinnenweb. Nieuwe gebieden worden ontsloten. Bezoekers aan de Fiets en Wandelbeurs ontdekken de weg naar deze streken.

Behalve de informatie over bestemmingen is er ook veel aandacht voor geschikte materialen en een juiste voorbereiding. De nieuwste ontwikkelingen worden aan de bezoekers uitgelegd. Niet alleen door bedrijven, maar ook door fietsers en wandelaars zelf, vanuit hun eigen ervaring. Op het fietsparcours kunnen de bezoekers de nieuwste vakantiefietsen testen. Op het nordic walking circuit kan men onder deskundige begeleiding kennismaken met deze nieuwste manier van wandelen, waarbij alle spieren gebruikt worden.

Fietsen en wandelen is voor jong en oud. Ook aan de kinderen wordt gedacht op de Fiets en Wandelbeurs met o.a. een clown, een baan met gekke fietsen, een kinderfietsparcours en een uitgebreid paviljoen Fietsen met kinderen.

De Fiets en Wandelbeurs biedt een compleet, informatief en inspirerend evenement voor fiets- en wandelliefhebbers. Meer informatie: www.fietsenwandelbeurs.nl

De beurs is geopend op zaterdag 18 en zondag 19 februari van 10 -18 uur. De toegang is Euro 10,00. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Voor de ingang is een bewaakte fietsenstalling. Het gebruik van deze stalling is gratis, dankzij de gemeente Amsterdam

Fiets en Wandelbeurs
Postbus 94005
1090 GA Amsterdam
T 020-600-2579
E www.fietsenwandelbeurs.nl


Amsterdam, 15 februari 2006

---

Noot voor de redactie,