Gemeente Schiedam


Ontwerpers van morgen, nu in Galerie E.M. op de Lange Haven

Galerie E.M. op de Lange Haven 106 is van zaterdag 11 tot en met zondag 19 februari het domein van studenten van de Hogeschool der Kunsten Arnhem en van de Design Academy Eindhoven. Ze zullen er hun nieuwste ontwerpen presenteren en verkopen.

De expositie is een initiatief van tassenontwerpster Klaartje Martens. Onder haar supervisie werd door Arnhemse studenten een prachtige serie tassen gemaakt op basis van een detail uit een schilderij of foto.

Deze verzameling getuigt van zoveel talent in accessoireontwerp dat het hoog tijd is voor een aparte studierichting. Die komt er, maar Schiedam hoeft er niet op te wachten om volwassen ontwerpen te zien. Sommige van de exposanten zijn zo gegrepen door de tas, dat ze er hun vak van hebben gemaakt.

Terwijl in Arnhem tassen het licht zagen, werd in Eindhoven aan twee opdrachten gewerkt. De ene luidde: ontwerp een stoel met een persoonlijkheid. De andere: maak een portret in de vorm van een object dat past binnen de Moooi-collectie van Marcel Wanders. De studenten hebben zelf de beste producten geselecteerd. Samen met die tassen laten ze volgende week in de galerie op de Lange Haven zien wat bloeit en groeit op Nederlandse academies.