Gemeente Lingewaard


Lingewaard present op Fiets- en wandelbeurs
foto Trip met medewerkers
Medewerkers van het Trip geven informatie over de toeristische mogelijkheden die Lingewaard en omgeving te bieden heeft. Het Toeristisch Recreatief Informatiepunt (Trip) van de gemeente Lingewaard is vertegenwoordigd op de Fiets- en wandelbeurs die zaterdag 18 en zondag 19 februari 2006 wordt gehouden in de RAI in Amsterdam.

Het Trip is deze dagen te vinden op het Beneluxplein, waar een flink aantal Nederlandse VVV's en recreatiebureaus en Vlaamse Toerismebureaus te vinden zijn. De beurs is op beide dagen geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. De toegang kost 10.

In een stand van twaalf vierkante meter informeren de Trip-medewerkers bezoekers over de fiets- en wandelmogelijkheden die Lingewaard en de directe omgeving te bieden heeft. Er worden toeristische folders uitgereikt en er is een promotiefilm over Lingewaard te zien. Team Communicatie van de gemeente Lingewaard heeft deze film in eigen beheer vervaardigd. Lingewaard hoopt dat bezoekers meer interesse krijgt in een stukje Nederland dat bij velen nog onbekend is.

Activiteiten Trip
Deelname aan deze beurs is een van de activiteiten die het Trip voorafgaand aan het nieuwe toeristenseizoen onderneemt. Bij het Trip in Bemmel kunt u toeristische informatie krijgen over Lingewaard, maar ook informatie over activiteiten in de omgeving. Verder verkoopt het Trip irischeques, bioscoopbonnen en boeken als Kieken in de Over-Betuwe, Monumentenboek Bemmel, Kroniek van de Bevrijding en het gedenkboek van Huissen Zwaan op woelige baren. Het Trip is dagelijks geopend van 9.30 uur tot 12.30 uur.

Vrijwilligers gevraagd
Het Trip opereert vanuit het gemeentekantoor Bemmel. Elf vrijwilligers zijn daar werkzaam. Zij verstrekken niet alleen mondelinge informatie, maar bereiden ook nieuwe toeristische folders voor en vergaren allerlei toeristische informatie uit de omgeving. Als u interesse hebt om vrijwilliger te worden van het Trip, dan kunt u contact opnemen met de coördinator van het Trip, Frank Hoes, tel. 026-3260127.

Artikel geplaatst op 13 februari 2006