D66

Alexander Pechtold in debat met Ahmet Aboutaleb

19-02-2006

Minister Pechtold en wethouder Aboutaleb in debat over Grote Stedenbeleid

Op zondag 19 februari organiseert D66 Amsterdam een debat tussen twee opvallende persoonlijkheden in de politieke arena: D66 minister Alexander Pechtold en PvdA wethouder Ahmed Aboutaleb.

Zij gaan met elkaar in debat over verschillende thema's van het grote stedenbeleid waaronder integratie, veiligheid, armoede en werkloosheid.

Wat gaat er goed en wat gaat er nog niet goed? Waar ligt de verantwoordelijkheid van Den Haag en waar ligt de verantwoordelijkheid van de steden zelf?

Het debat zal worden ingeleid door Ivar Manuel, lijsttrekker D66 Amsterdam. De gespreksleider is Ruben Maes. Aan het einde van het debat is er ruimte voor het publiek om mee te discussin in de vorm van een plenaire sessie met de zaal.

Het debat is op zondag 19 februari van 16.00- 17.30 in de Kerkzaal van Hotel Arena, 's-Gravesandestraat 51, 1092 AA Amsterdam. Aansluitend is er een borrel.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 020-552 3480 of mailen naar grote-steden-beleid@d66amsterdam.nl

---

Op 20 februari a.s. zal Lousewies van der Laan eengastcollege meningsuiting. Wordt er een onderscheid gemaakt tussen het beledigen dit gebied van D66 te verwachten? van Nijmegen.
Meer weten?
Neem dan contact op met Ülkü Büyük, 0703183656 of u.buyuk@tweedekamer.nl
Stichting en Werkgroep Multicultureel Schalkwijk (MCS) heeft naar aanleiding van verontrustende geluiden deze winter een onderzoek de enquête en de gesprekken met de jongeren. Deze avond zal ingeleid de politie, het welzijnswerk (Radius), Bureau Jeugdzorg, ambtenaren, directie van Damiate- en Linnaeus-College , winkeliersvereniging Schalkwijk en natuurlijk Schalkwijkse jongeren zelf. zijn visie gevraagd zal worden op de volgende wensen van de Schalkwijkse jongeren:

- contacten en wederzijds respect tussen jongeren en politie
- laagdrempelige toegang tot sportactiviteiten
- actieve bemiddeling bij het vinden van banen en stages (toekomstperspectief)

- voorzieningen in de wijk voor vrije tijdsbesteding ( is de straat het enige vertier?)
Tijd: 20:00 - 22:30
Voor nadere informatie en bevestiging van uw deelname kunt u contact opnemen met Marina Hendriks, voorzitter MCS. Tel. 023-5361721