Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 16 februari 2006

Welzijn in beeld op RTL 7

Altijd Kansrijk. Niemand staat alleen. Dit beeld komt naar voren in de reeks documentaires die RTL 7 vanaf zondag (19 februari, 10.30 uur) uitzendt over het werk in de branche Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. De serie heet Visie op Welzijn en Zorg en is op initiatief van de Maatschappelijk Ondernemers Groep tot stand gekomen. De serie opent met het Sociaal Raadsliedenwerk in Arnhem en het Peuterspeelzaalwerk in Heerlen.

Wekelijks etaleert het programma twee diensten van de branche Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening vanuit zowel de kant van de professionals als van de patiënten. De initiatieven worden vanuit de praktijk in beeld gebracht. Het programma geeft een kijkje achter de schermen, welk werk doen zij, voor wie en met welk doel. Kwaliteit, gedrevenheid, enthousiasme en daadkracht zijn hierbij belangrijke begrippen. Betrokkenen vertellen over het ontstaan, de ervaringen, effecten en achterliggende visies. Op 26 februari staat het maatschappelijk werk in de Dommelregio en het Steunpunt Huiselijk Geweld centraal. Op 5 maart volgen (onder voorbehoud) jongerencentrum Dynamo van Loket W in Eindhoven en de Schuldhulpverlening Flevoland.

Visie op Welzijn en Zorg
Vanaf 19 februari, iedere zondagochtend RTL7 10.30 uur en herhaling zaterdagmiddag 14.00 uur. Het programma duurt ongeveer een half uur. De producent is Tangram Mediaproducties en de serie is mede mogelijk gemaakt door MOgroep en het FCB.

Perscontacten
Gemma Lenders, 030 - 298 34 42 of 06 - 53 32 37 59