NPS/VARA/VPRO

Uitzending : zondag 19 februari, ca. 12.05-13.05 uur, Nederland 3. Herhaling zondagnacht in de 'carrousel' op Nederland 3 en maandagmiddag 13.45 op Nederland 1

// Gerrit Zalm over lokale lasten

> Lokale lasten
Mogen de lokale lasten nog stijgen en maken gemeentes misbruik van hun macht om de burgers op kosten te jagen? Ruim twee weken voor de gemeenteraadsverkiezingen het rapportcijfer van minister van Financiën en vice-premier, Gerrit Zalm (VVD) voor het lokale begrotingsbeleid in ons land.

> Horeca rookvrij
Het Engelse parlement heeft deze week ingestemd met een volledig rookvrije horeca. In Nederland wil de Tweede Kamer een dergelijke maatregel nog niet nemen. Hoever mag de overheid ingrijpen in ons dagelijks leven als het gaat om gezondheid? Een debat tussen VVD-kamerlid Edith Schippers en longarts Johan Molema.

> 'Allah en Eva'
Een gesprek met schrijfster, diplomatenvrouw en columnist Betsy Udink over haar nieuwe boek Allah en Eva. Ruim dertig jaar heeft ze in diverse landen in het Midden- en Verre Oosten gewoond en zich steeds meer verdiept in de ontwikkelingen binnen de islamitische wereld.

p.s. de genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud, en kunnen door ontwikkelingen in de actualiteit nog veranderen. 2e602.jpg

Presentatie:

Peter van Ingen

Columnist:

Ronald Plasterk

Eindredactie:
Rob de Lange

Webredacteur:

Ralf van Kouwen

Een productie van NPS/VARA/VPRO. Bekijk voor de meest actuele informatie onze website : www.buitenhoftv.nl