Ingezonden persbericht


FINALE
CONCOURS DE LA CHANSON FRANÇAISE

Op zondag 19 februari vindt alweer de 23e editie plaats van het Nederlandse concours van het Franse chanson in Theater De Kleine Komedie in Amsterdam. Tijdens deze drie uur durende live finale strijden 10 finalisten om de eer te worden verkozen tot de nieuwe Nederlandse Piaf of Brel. Ook dit jaar staan de kandidaten weer garant voor grote diversiteit: interpretaties van chansonklassiekers, moderne Franse muziek en zelfgeschreven werk. Theater De Kleine Komedie - Amstel 56-58- Amsterdam Zondag 19 februari 2006
Aanvang 20.00 uur

De ALLIANCE FRANÇAISE DES PAYS-BAS organiseert op zondag 19 februari voor de 23e keer de finale van het Concours de la Chanson in De Kleine Komedie in Amsterdam.Dit unieke songfestival van het Franse lied biedt aankomend artiesten (amateurs en semi-professionnals) de gelegenheid om in een gerenommeerd theater op te treden en fungeert als springplank naar andere podia. Eén van de ontdekkingen van het Concours de la Chanson is Wende Snijders voor wie het winnen van het Concours in 2001 de start betekende van een glansrijke carrière als nieuwe Nederlandse diva van het Franse chanson. Het doel van het Concours de la Chanson is het stimuleren van het schrijven en interpreteren van Franse chansons en het chanson onder de aandacht te brengen van een groter publiek.

FINALISTEN 2006

Anouk Dorfmann (Enkhuizen), Stephanie Martinez en Annelise van Bemmel (Alphen a/d Rijn/Boskoop), Petra Beusmans en Mark Oud, (Amsterdam), Marcel van Dam (Maxeville, Frankrijk) Matthias Kadar (Amsterdam), Maud Wilms (Apeldoorn), Christian Leroy (Amsterdam), Ibo Bakker ('s-Hertogenbosch), Tjeerd Dijksman (Doesburg), Ralitsa Krassimirova (Bulgarije).

PRIJZEN:
Vliegtickets met een bestemming naar keuze in Europa aangeboden door Air France, cheques aangeboden door BNP/Paribas en Societe Generale Corporate and Investment Banking, reizen naar Parijs aangeboden door Thalys Nederland en een luxe hotelovernachting en diner aangeboden door TV5Monde, toegangskaarten tot het Parc Astérix in Parijs en de winna(a)r(es) wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het internationale festival van het Franstalige chanson georganiseerd door de Alliance Française van Bulgarije met volledig verzorgd verblijf.

JURY
De jury wordt gevormd door: Liesbeth LIST (zangeres), Annemarie OSTER (schrijfster), Frances GRAMENDE (platenmaatschappij La French Music), Tonny EYK (musicus). PRESENTATIE: Bart KRANENBARG.

RADIO-UITZENDING CONCERTZENDER
De finale wordt opgenomen en uitgezonden door de Concertzender op zaterdag 15 april via de kabel en digitale radio - om 23.00 uur met alle hoogtepunten uit het de finale.

Voor meer informatie, interviews met de finalisten en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de Alliance Française des Pays-Bas, Renate Bergsma 06-10347879 / r.bergsma11@chello.nl


---- --