Ingezonden persbericht

Emigreren naar Frankrijk doe je zo

Veendams gezin verruilt de Nederlandse sociale zekerheden voor Franse onzekerheden

VEENDAM, 20060218 -- In juli 2005 besloot de familie Kranenburg uit Veendam, de stap te wagen en te emigreren naar Frankrijk. Inmiddels zijn zij daar een chambres d'hôtes (gastenkamers/Bed & Breakfast) begonnen, welke op termijn voor voldoende inkomsten moet zorgen om van te leven.Het drukke en vooral onpersoonlijke leven in Nederland ging hen steeds meer tegen staan. Eric Kranenburg was mede-eigenaar van een grote flexodrukkerij, waar hij algemeen directeur was. Zijn vrouw, Agnes Kranenburg, werkte mee en verzorgde de administratieve zaken.


Hun beide kinderen groeiden praktisch op bij de oppas en hun oma. O.a. ook vanwege het minderheidsbelang van Eric Kranenburg in de zaak, viel het besluit om met deze activiteiten te stoppen. De drukte, stress, irritaties, personeelsaangelegenheden en het ontbreken van een sociaal leven, wogen geenszins meer op tegen de "verdiensten".

Tijdens een vakantie in de zomer van 2004 besloten beide echtelieden het bijltje in Nederland erbij neer te gooien en te gaan verkassen naar een land, waar het klimaat aangenamer is, de mensen vriendelijk en ongedwongen zijn en waar nog de rust en ruimte is om prettig te kunnen leven. Dat land is Frankrijk en al gauw vonden zij hun stek in de Auvergne, in La Bourboule. Hier hebben zij een prachtig privé gelegen complex gekocht, genaamd "Blanche Neige et les 7 Nains" een voormalig vakantiehuis voor astmatische kinderen, welke zij willen verbouwen tot een luxe chambres d'hôtes met vijf kamers en vier gîtes.

In januari 2006 heeft Eric Kranenburg zijn aandelen kunnen verkopen, waardoor alle zekerheden in Nederland zijn ingeruild voor een onzekere toekomst in de toeristische branche in Frankrijk. Of zij zich zorgen maken over de toekomst? Agnes Kranenburg zegt hierover: "Wij hebben allebei een gezond stel hersens en zijn gezegend met twee rechterhanden, wat kan ons dan gebeuren?"
Zij is inmiddels gestart als zelfstandig onderneemster in Frankrijk en zoekt Franse vakantievilla's die zij onderbrengt bij één van de vele grote internationale vakantie verhuurorganisaties.

De koopwoning die zij in Veendam bezitten staat nog altijd te koop, dat is het enige wat hen, naast familie en vrienden, nog bindt met Nederland. De kinderen hebben hun draai gevonden op de plaatselijke school, spreken al een aardig woordje Frans en willen hun huis niet meer verruilen voor hun huis in Nederland. Wie nieuwsgierig is, kan een kijkje nemen op hun website: www.blanche-neige-et-les-7-nains.com




Agnes Kranenburg