Partij van de Arbeid



Den Haag, 19 februari 2006


PvdA wil verbod op agressieve leenspots


De PvdA wil een verbod op agressieve reclames voor dure leningen, net zoals reclame voor roken verboden is. Dit is één van de maatregelen uit een PvdA-actieplan om schulden te voorkomen en bestrijden van Tweede Kamerlid Saskia Noorman. "Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze hebben schulden die ze zelf niet meer kunnen oplossen. We moeten er alles aan doen om te voorkomen dat mensen in zulke problemen komen. Ook moet er meer gedaan worden om mensen te ondersteunen waardoor ze van hun problematische schulden af komen."


In het actieplan pleit de PvdA verder onder meer voor het openstaan van de schuldhulpverlening voor iedereen met problematische schulden, het aanstellen van bewindvoerders voor mensen die niet met geld kunnen omgaan en het verder verlagen van de wettelijk maximumrente.


Saskia Noorman biedt het PvdA actieplan "Schulden voorkomen & schulden bestrijden" 20 februari aan in Hengelo in aanwezigheid van de PvdA-wethouder Bert Otten en de directeur van de stadsbank Willy Pietersen. De presentatie vindt om 12.00 uur plaats in de Stadsbank Oost Nederland, Oelerweg 28, in Hengelo.




Partij van de Arbeid