Digitale Gemeente Houten

Weten de nieuwe politici wat nodig is voor een vitaal platteland?

zondag 19 februari 2006 - Bron: Plaatselijke Groep Leader+

Weet u het? Wat komt er eigenlijk bij kijken als je als ondernemer een bedrijfje wilt starten op het platteland? Of als je als jongere wilt blijven wonen in jouw dorp? Waar kun je terecht voor vragen, wat mag er volgens het bestemmingsplan? Hebben de politici in spé de kennis, visie en effectieve maatregelen voor een vitaal platteland in de Kromme Rijnstreek en Langbroekerwetering?

De Plaatselijke Groep Leader+ denkt dat er nog veel te leren valt en meer daadkracht, creativiteit en durf nodig is om plannen gerealiseerd te krijgen. Dat bleek ook wel op de politieke avond die op 16 januari j.l. door de stichting Terecht Anders en Leader+ op de Rabobank te Houten was georganiseerd. Met een hoge opkomst van maatschappelijke organisaties, gemeentebestuurders en raadsleden (in spé) was er nog weinig echte discussie maar des te meer uitwisseling over ontwikkelingen, problemen en kansen. Het platteland heeft blijkbaar wel belangstelling!

Aan de hand van een aantal stellingen is met panelleden en publiek gesproken over woningbouw, landbouw, en natuur en recreatie. Zo is grootschalige woningbouw niet gewenst, ontsluiting van het gebied een aandachtspunt, zouden agrariërs wat betreft verbreding meer moeten mogen. Maar groet vraag is hoe regel je dat, planologisch, tussen gemeenten en provincie, hoe blijf je voor een mooi landschap zorgen zonder dat het verrommeld?
Op de website kunt u alle stellingen en uitkomsten van die discussie lezen. Voor meer informatie over Leader+: Marieke Leentvaar, tel 06-50812716.

De komende maanden gaat er veel duidelijk worden over nieuwe subsidiepotten voor plattelandsontwikkeling vanuit Brussel en het Rijk. Al die plannen moeten vertaald worden naar bijvoorbeeld het Kromme Rijn en Langbroekerweteringgebied. De Plaatselijk Groep vindt dat we als gebied zelf aan moeten geven wat we willen. En als u daar als bewoner of ondernemer ideeën over heeft, lever die ideeën aan en gaat u dan nu in gesprek met anderen, met gemeenten, provincie en ons! Contactpersoon: Projectleider Leader+ Marieke Leentvaar, tel 06-50812716, of stuur Marieke Leentvaar een bericht

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).