Politie Gelderland-Midden

Drietal verdacht van inbraak en vernieling

Publicatiedatum: 19-2-2006 11:34:33

Arnhem - Een 14-jarige Arnhemmer en twee inwoners van Baarn (32 en 29 jaar oud) zijn zondag rond 03.45 uur aangehouden in Arnhem. Het drietal wordt verdacht van inbraak en vernieling. Een surveillerende agent zag op de Oude Stationsstraat een jongen op een met een hekwerk afgesloten terrein staan. Hij sprak de jongen (de Arnhemmer) aan, waarbij deze gereedschap liet vallen. De Arnhemmer werd aangehouden op verdenking van inbraak en vernieling. Tevens zag de agent dat twee onbekende personen over een dak liepen en snel naar beneden kwamen. Toen andere agenten ter plaatse kwamen en de aangehouden jongen overnamen, is de agent met zijn diensthond naar de weggerende twee personen gaan zoeken. Die werden niet meer aangetroffen. Kort hierop kwam een melding binnen dat er in de buurt twee mannen over het spoor liepen. Agenten hebben vervolgens deze twee
- de mannen uit Baarn - aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aanhoudingen voor niet voldoen aan vordering en belediging
Publicatiedatum: 19-2-2006 11:34:11

Dieren - Vijf Dierenaren (één van 20, drie van 21 en één van 29) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in hun woonplaats aangehouden. Die nacht kreeg de politie melding dat er gevochten zou worden in Dieren-Zuid. Ter plaatse aangekomen, zagen de agenten dat er niet gevochten werd. Wel waren er mensen op straat. Agenten spraken met één van de aanwezigen. Anderen begonnen zich met dit gesprek te bemoeien en er ontstond een dreigende sfeer. Meerdere malen werden de aanwezigen gevorderd weg te gaan, maar de vijf Dierenaren gaven hier geen gehoor aan. De 20-jarige Dierenaar en zijn 29-jarige plaatsgenoot beledigden tevens de agenten. Een politiehond werd nog ingezet toen iemand een aanhouding probeerde te verhinderen en daarbij een agent vastpakte. De hond beet de onbekende man in zijn arm. Hierop liet de man los en werd hij door omstanders weggetrokken en is vervolgens ontkomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rozendaals trio aangehouden op verdenking van mishandeling
Publicatiedatum: 19-2-2006 11:33:38

Velp - Drie 18-jarige inwoners van Rozendaal zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Zij worden er van verdacht een 16-jarige inwoner van Oosterbeek te hebben mishandeld, dit zou die nacht gebeurd zijn op de Wilhelminastraat in Velp. De 16-jarige man fietste daar met vier vrienden. Op een gegeven moment fietsten ze voorbij de drie Rozendalers, die ook fietsten. Om nog onduidelijke reden werd er tussen de twee groepen geduwd en ontstonden er woorden. De 16-jarige zou hierbij onder meer tegen het hoofd zijn geslagen en mogelijk tijdelijk buiten bewustzijn zijn geraakt. Ook vrienden van hem - een 16-jarige Velpenaar en een 18-jarige Velpse - zouden zijn mishandeld. Eén van de verdachten werd door een persoon uit de vriendengroep herkend. De politie is hierop naar de woning van deze verdachte gegaan en trof daar even later alle verdachten aan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aanhoudingen na mishandeling en belediging

Publicatiedatum: 19-2-2006 11:33:12

Arnhem - Vier leden van een gezin zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Varkensstraat in Arnhem. De politie kreeg die nacht een melding binnen dat iemand werd mishandeld op de Varkensstraat. Agenten gingen ter plaatse en zagen een man - naar later bleek een 21-jarige Arnhemmer - tegen een op de grond liggende man schoppen. Hierop werden de Arnhemmer en zijn broer - die er bij stond - aangehouden. Vervolgens kwamen de moeder en de zus van de aangehouden mannen ter plaatse. Zij begonnen de agenten te beledigen, waarna ook zij werden aangehouden. De man die mishandeld werd, is onbekend gebleven. Hij is ergens tijdens de aanhoudingen er vandoor gegaan. Ook de reden van de mishandeling is nog onbekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Drie mannen aangehouden na opstootje op Korenmarkt
Publicatiedatum: 19-2-2006 11:32:39

Arnhem - Een 18-jarige inwoner van Gorssel, een 18-jarige Zutphenaar en een 19-jarige Vordenaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Arnhemse Korenmarkt. Het drietal was betrokken bij een opstootje. De Zutphenaar zou om nog onduidelijke reden een 31-jarige Arnhemmer hebben geslagen (onder meer tegen de rug). Hierop werd de Zutphenaar aangehouden door surveillerende agenten. De andere twee personen begonnen zich met de politie te bemoeien. De man uit Vorden werd enkele malen gevorderd weg te gaan, maar gaf hieraan geen gehoor, waarna ook hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding zou hij verzet hebben gepleegd. De 18-jarige man uit Gorssel zou vervolgens de agent die de Vordenaar aanhield, hebben aangevallen en hebben geslagen. Ook hij werd aangehouden en pleegde daarbij verzet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velpenaar aangehouden voor vernieling ruit

Publicatiedatum: 19-2-2006 11:32:12

Velp - Een 34-jarige Velpenaar is zaterdagavond bij zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht een ruit te hebben vernield de woning van een 39-jarige buurtgenoot. De twee zijn bekenden van elkaar, maar het is nog onbekend waarom de ruit werd vernield. Een getuige had gezien dat er na de vernieling iemand bij de woning van de 39-jarige man wegliep. Op basis van het signalement kwam de 34-jarige man naar voren. Agenten gingen naar het huis van de 34-jarige Velpenaar en hielden hem aan. Tijdens het vervoer naar het bureau gedroeg de Velpenaar zich recalcitrant. Mogelijk was er drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Twee automobilisten rijden onder invloed

Publicatiedatum: 19-2-2006 11:31:40

Arnhem/Dieren - In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee automobilisten aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Agenten zagen rond 00.45 uur hoe een man - naar later bleek een 37-jarige Wageninger - over de Oude Veerweg in Arnhem reed en aan het einde van die weg stil ging staan. De agenten spraken de man aan en roken een alcohollucht. De blaastest die volgde, gaf aan dat de man onder invloed verkeerde (ongeveer 1,29 promille). De automobilist werd aangehouden en kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd. Op de Wilhelminaweg in Dieren is zondag rond 03.10 uur een 26-jarige Brummense automobilist aangehouden. Surveillerende agenten zagen hoe de man twee rode verkeerslichten negeerde. Zij zijn achter de automobilist aangegaan en hebben hem een stopteken gegeven, waaraan werd voldaan. De man moest een blaastest afleggen en die wees uit dat de Brummenaar onder invloed verkeerde (1,24 promille; rijverbod van vijf uur).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Rivierenland

---

Drie Duivenaren aangehouden na vechtpartij

Publicatiedatum: 19-2-2006 11:36:38

Duiven - Op het station van Duiven zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie Duivenaren (twee van 20 en één van 16) aangehouden. Agenten die belast waren met toezicht zagen dat de 16-jarige Duivenaar een 20-jarige plaatsgenoot sloeg en schopte. Hierop werd deze persoon aangehouden. Er bevonden zich enkele tientallen personen op het station. Die bemoeiden zich met de ruzie. Omstanders wezen de 20-jarige man aan als de persoon die zou zijn begonnen met slaan. Hierop werd ook deze Duivenaar aangehouden. Tevens werd een tweede 20-jarige Duivenaar aangehouden, omdat hij - eveneens volgens omstanders - ook met de 16-jarige had gevochten. Na de aanhouding werden de andere aanwezigen gevorderd het station te verlaten; aan deze vordering werd gehoor gegeven. De reden voor de ruzie is nog onbekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bromfietser gewond in het gezicht na val

Publicatiedatum: 19-2-2006 11:36:11

Elst - Een 36-jarige bromfietser uit Druten is zaterdagavond gewond geraakt bij een valpartij op de Rijksweg Noord in Elst. De man reed daar, gaande in de richting van Arnhem, over een spoorwegovergang. Hij stuurde naar rechts en heeft toen vermoedelijk een stoeprand geraakt. Hij viel en kwam met zijn gezicht op de grond terecht (hij had wel zijn helm op). Een ambulance is ter plaatse gekomen en heeft de man voor medische controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Arnhem.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Fietsster gewond na botsing met voetganger

Publicatiedatum: 19-2-2006 11:35:41

Driel - Een 21-jarige Drielse fietsster is vrijdagavond in haar woonplaats gewond geraakt (vermoedelijk aan haar nek). Zij reed over de Dorpsstraat, gaande in de richting van de Honingveldsestraat. Op een gegeven moment steekt een 51-jarige voetganger uit Driel de weg over. De twee raken elkaar en de vrouw komt ten val. Zij raakt met haar achterhoofd het wegdek. Een ambulance is ter plaatse gekomen en heeft de vrouw overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding

Publicatiedatum: 19-2-2006 11:35:13

Duiven - Het rijbewijs van een 22-jarige Arnhemmer is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingevorderd. De man was die nacht na een aanrijding met een verkeersbord doorgereden en bleek onder invloed te verkeren.
De Arnhemmer reed in een auto over de Eltenseweg in Duiven. In een bocht naar rechts heeft hij vermoedelijk de controle over het voertuig verloren. Hij raakte een trottoirband en kwam tot stilstand tegen een verkeersbord. Na de aanrijding is de man weer weggereden. Iemand had het een en ander gezien en kon het kenteken van de wagen doorgeven. Agenten gingen vervolgens naar het Duivense adres, waar de auto thuishoort (de Arnhemmer had de auto geleend). Daar trof men de Arnhemmer aan. Een ademtest wees uit dat de man onder invloed verkeerde (0,64 promille). Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van drie uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606