Laagsteprijsveiling.nl

Helft Nederlanders kan niet kiezen

Bijna de helft van alle Nederlanders heeft nog geen keuze gemaakt voor een ziektekostenverzekering. Dit blijkt uit een recent onderzoek van het NIVEL, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg. Deze uitslag legt extra druk bij de zorgverzekeraars om de 'zwevende kiezer' binnen te halen: tot 1 maart kan men zich bij een andere zorgverzekeraar aanmelden. En nu heeft zich ook een veilingsite als nieuwe partij op de markt gemeld.

Het onderzoek van het NIVEL toont verder aan dat 46,1 procent al besloten heeft in te gaan op het aanbod van hun verzekering. Slechts 8,6 procent stapt over naar een andere verzekering. Hoewel zorgverzekeraars erg hun best doen extra marktaandeel te veroveren, valt het aantal overstappers toch voor velen van hen tegen. Ook lijkt het erop dat met name de kleinere verzekeraars profiteren van de mogelijkheid eenvoudig te wisselen van verzekeraar.
Kosten noch moeite zijn tot op heden gespaard om de bevolking op de hoogte te brengen. Via commercials, direct marketing-acties, advertenties en websites hebben zowel zorgverzekeraars als de overheid het nieuwe zorgstelsel voor het voetlicht gebracht. Dit alles heeft blijkbaar de keuze voor veel mensen er niet eenvoudiger op gemaakt.

Hulp bij kiezen
Er is al een aantal mogelijkheden om de zwevende kiezer zijn keuze te laten maken. Zo kan men via www.kiesbeter.nl eenvoudig een vergelijkend onderzoek doen, op basis van een kosten-kwaliteit-afweging. Ook www.denieuwezorgverzekering.nl biedt een soortgelijke dienst. Daarnaast bieden vrijwel alle zorgverzekeraars de mogelijkheid snel een offerte bij hun aan te vragen, een overzicht is te vinden op www.cvz.nl.

Wie niet wil of kan kiezen, kan alsnog voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Letterlijk. Op de nieuwe, onafhankelijke veilingsite www.laagsteprijsveiling.nl kan men gratis bieden op een jaar lang basiszorgverzekering naar keuze. En omdat deze veiling werkt volgens het principe van het laagste unieke bod, kan de beste bieder voor een prikje een jaar verzekerd zijn van de beste zorg.


1 Maart en 1 mei
Wanneer men voor 1 maart aangeeft niet in te gaan op het aanbod van de huidige verzekeraar, heeft men nog tot 1 mei de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te kiezen. De ziektekostenverzekering wordt met terugwerkende kracht afgesloten voor heel 2006. Voor wie twijfelt, is enige haast geboden. Wie heel veel wil besparen, kan door slim bieden veel winnen.


---

Noot voor de redactie,