Politie Gelderland-Zuid

Lastige dronken man in supermarkt overmeesterd

Beuningen, 19-02-2006 o De politie ging zaterdagmiddag naar het Julianaplein in Beuningen omdat daar twee dronken mannen zouden lopen die vervelend deden tegen bezoekers van het winkelgebied. Daar aangekomen vertelden meerdere mensen dat ze de mannen gezien hadden en dat ze zich lastig gevallen voelden.

Omdat de agenten vermoedden dat de mannen een supermarkt binnen gegaan waren, stelden ze daar een onderzoek in. Al gauw bleek een van de mannen, een 35-jarige Nijmegenaar, inderdaad binnen te zijn. Toen hij de agenten zag, stopte hij twee flesjes bier weg tussen zakken chips. De agenten gingen met hem in gesprek en zagen dat de man danig onder invloed was van alcohol en onvast ter been was . Nadat ook enkele mensen in de winkel aan de agenten verklaarden dat de man hen lastig had gevallen, besloten zij de man aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau. Ze begeleidden de man zonder problemen naar de uitgang, maar bij de toegangspoortjes begon de man te schreeuwen en wild met zijn armen te gebaren.

Nazorg na pepperspray
Hij schold de agenten uit en verzette zich hevig. Op een gegeven hebben de agenten de man van tegen de grond gebracht omdat hij niet meer te hanteren was. Hierbij zag de man kans een van de agenten meerdere keren tegen zijn hoofd te slaan. Na een hevige worsteling zagen de agenten zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken. Hierdoor kon de man overmeesterd worden. Door de walm die ontstond liepen drie kassamedewerkers irritaties op aan huis en luchtwegen. De teamchef van politieteam Beuningen kwam ook naar de supermarkt en heeft met de slachtoffers gesproken en hen de (onschuldige) werking van pepperspray uitgelegd. Eén van hen liet zich medisch onderzoeken. Toen de teamchef later die avond contact met hen had, ging het met alledrie weer goed.

De andere dronken man, een 42-jarige Beuningenaar, werd later slapend op de grond aangetroffen op de burgemeester Geradtslaan. Ook deze man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. (07)