1e persbericht van zondag 19 februari 2006

Eindhoven, 19-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt verdachten woninginbraak op

De politie heeft zaterdagavond rond 19.00 uur in een woning in Woensel-Zuid twee mannen aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat in de woning werd ingebroken. Toen agenten ter plaatse kwamen, was een raam aan de achterkant kapot. De mannen waren in het huis. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Het gaat om een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 42-jarige Eindhovenaar.

Eindhoven: Verdachten van inbraak door politie aangehouden

De politie heeft zaterdagavond rond 22.45 uur twee mannen aangehouden bij een kantoor aan de Orionstraat. Het gaat om een 44-jarige man uit Oost-, West- en Middelbeers en een 36-jarige Eindhovenaar. Ze worden ervan verdacht dat ze daar aan het inbreken waren. Toen agenten ter plaatse kwamen na een inbraakmelding, stonden de mannen bij een ingeslagen raam. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van steekpartij

De politie heeft zondagochtend rond 3.30 uur op de Ten Hagestraat een 17-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort daarvoor bij een vechtpartij op het Stratumseind een 22-jarige man uit Geldrop met een nog onbekend voorwerp enkele malen hebben gestoken. Deze liep daardoor enkele steekwonden op aan zijn bovenlichaam. Hij is opgenomen in een ziekenhuis. De verdachte is er na de vechtpartij vandoor gegaan. Op basis van getuigenverklaringen kon de politie hem op de Ten Hagestraat aanhouden. De jongen is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Computerdief door politie aangehouden

De politie heeft zaterdagavond rond 18.45 uur een 33-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had kort daarvoor een computer weggehaald uit het Catharinaziekenhuis aan de Michelangelolaan maar was daarbij betrapt door bewakingspersoneel. Deze hebben de man aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Helmond: Politie houdt vernielers van spiegels aan

De politie heeft zaterdagavond drie jongens uit Helmond gehoord en aangehouden omdat ze in de omgeving van de Van Ommerenstraat buitenspiegels van enkele autos hebben vernield en over een bestelbus hebben gelopen. Toen gewaarschuwde agenten rond 23.15 uur ter plaatse kwamen, zagen ze op de Weverstraat een jongen lopen die aan het signalement van één van de verdachten voldeed. De 15-jarige jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar meldden zich later ook de twee andere jongens (15 en 16 jaar oud), waarna tegen het drietal proces-verbaal is opgemaakt.

Helmond: Vechtersbazen door politie opgepakt

De politie heeft zondagochtend rond 3.00 uur twee mannen op heterdaad aangehouden tijdens een vechtpartij op de Steenweg. De verdachten waren een 22-jarige man uit Helmond aan het slaan en schoppen, ook toen deze al op de grond lag. De aangehouden verdachten zijn een 21-jarige man uit Helmond en een 33-jarige man uit Mierlo. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Handel: Man met drugs door politie aangehouden

De politie heeft zondagochtend rond 1.45 uur een 20-jarige inwoner van Maasbree aangehouden in een horecazaak aan de Handelseweg. Beveiligingsmedewerkers hadden bij de man een zakje met ongeveer 100 pillen gevonden, vermoedelijk xtc of amfetamine. Hij is overgedragen aan de politie en ingesloten voor verder onderzoek.

Son: Dronken automobilist door politie opgepakt

De politie heeft zondagochtend rond 4.30 uur een man van 35 jaar uit Eindhoven aangehouden op de Vlinderlaan. Surveillerende agenten zagen de man in een auto rijden en controleerden hem. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,65 te hebben, waarop zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Waalre: Vrouw gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Parklaan/Hoge Duinlaan is een 25-jarige vrouw uit Waalre gewond geraakt. Toen ze zaterdagmiddag rond 16.30 uur met haar auto op de kruising reed, kreeg ze geen voorrang van een 50-jarige automobilist uit Waalre. Door de botsing liep de vrouw drie gebroken ribben en een klaplong op. Ze is door de brandweer uit haar auto gehaald en opgenomen in een ziekenhuis. De automobilist raakte niet gewond.

Veldhoven: Automobilist moet rijbewijs bij politie inleveren

De politie heeft zaterdagavond rond 22.45 uur een 20-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Agenten die op de Heerbaan een alcoholcontrole hielden, zagen de man met hoge snelheid komen aanrijden vanaf de Noord Brabantlaan. Hij reed vervolgens twee rondjes om de rotonde, waarbij de auto slipte en slingerde. Daarna reed de man de Grasdreef in. De agenten zijn er achteraan gegaan en hebben hem op de Grasdreef aangehouden. Zijn rijbewijs is ingenomen, de auto bleek geen geldige apk te hebben en de man was ook nog over de busbaan gereden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de controle tussen 20.30 uur en zondagochtend 4.15 uur op de Heerbaan, Kempenbaan en Sint Janstraat werden ook nog bekeuringen uitgedeeld voor het onder meer niet voeren van de juiste verlichting (6x), niet dragen van de autogordel (2x) en niet dragen van een helm (1x).

Valkenswaard: Man met drugs en mes door politie aangehouden

De politie heeft zaterdagavond rond 21.45 uur een 20-jarige man uit Valkenswaard aangehouden op de Koningsvaren. Bij een controle bleek hij in zijn auto bijna vijf gram weed en een vlindermesje te hebben. De spullen zijn in beslag genomen en de man is met een proces-verbaal weer heengezonden. Op de jongerenontmoetingsplaats aan de Pastoor Heerkensdreef kreeg een 17-jarige jongen uit Valkenswaard een bekeuring omdat hij twee gram weed bij zich had. Twee andere jongens uit Valkenswaard (14 en 18 jaar) kregen een bekeuring omdat ze daar flesjes bier kapot hadden gegooid.

Valkenswaard: Politie pakt jonge automobilist zonder rijbewijs op

De politie heeft zondagochtend rond 3.30 uur een 17-jarige jongen uit Hilvarenbeek aangehouden op de Markt. Agenten zagen dat hij een auto bestuurde waarop een aantal mensen was geklommen. De wagen reed vervolgens met hoge snelheid naar de Dommelseweg en weer terug. Toen de bestuurder uitstapte, werd hij aangehouden. De jongen heeft (uiteraard) geen rijbewijs en bleek een alcoholpromillage van bijna
1,15 te hebben. Omdat hij zich bij zijn aanhouding ook nog eens agressief gedroeg, is hij ingesloten voor verder onderzoek. Ook een 44-jarige man uit Valkenswaard werd aangehouden en ingesloten. Hij bemoeide zich met de aanhouding en duwde een agent bijna omver. Ook schold hij de agent uit.

Someren: Politie arresteert dronken automobilist zonder rijbewijs

De politie heeft zaterdagavond een man van 34 jaar uit Someren aangehouden op de Ter Hofstadlaan. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor met hoge snelheid op de Heesakkerweg rijden. Toen de bestuurder op de Ter Hofstadlaan stopte en de agenten hem aanspraken, roken ze een alcohollucht. Hij blies vervolgens een alcoholpromillage van 1,55. De man bleek geen rijbewijs te hebben en in een onverzekerde auto te rijden. Die is in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.