Politie Flevoland

Aanhouding na alcohol

Dronten/Noordoostpolder, 19-02-2006 o In Dronten en in de gemeente Noordoostpolder was er dit weekend sprake van een aantal aanhoudingen in het verkeer, na alcoholgebruik.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hadden agenten in Emmeloord heel wat te doen met een 30-jarige automobilist uit Nagele. De man reed op de Scandinavielaan en viel op door zijn rijgedrag. Toen de politie hem wilde laten stoppen, ging hij er vandoor. Dit gebeurde met hoge snelheid binnen de bebouwde kom, waarmee rotondes en drempels werden genomen en waarbij de bestuurder ter hoogte van de Marsstraat de uitlaat van zijn auto verloor. Op een gegeven moment stopte de man en wilde er lopend vandoor gaan, waarna hij kon worden aangehouden op de Pallasstraat. In eerste instantie weigerde hij alle medewerking en werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn (1,3 promille), had geen rijbewijs bij zich en bleek in bezit te zijn van harddrugs. De auto is in beslag genomen, de man werd na verhoor heengezonden.

Agenten zagen zaterdagnacht op De Stag in Dronten een auto rijden, waarvan de koplamp niet goed werkte. De bestuurder werd staande gehouden, waarna een alcohollucht bij hem werd waargenomen. Na een ademanalyse kwam er een promillage uit van 1,3. De man, een 41-jarige Lelystedeling, bleek bovendien te rijden met een ingevorderd rijbewijs en diverse boetes open te staan hebben. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Lelystad, waar hij werd ingesloten.

In Rutten op de Lemsterpoort kregen agenten zondagmorgen vroeg een melding van een aanrijding, waarbij geen letsel zou zijn, maar wel de nodige schade. Ter plaatse zag de politie dat er een auto werd weggesleept, waar een 22-jarige man uit Espel in had gereden en op dat moment ook weer plaats had genomen. Hij gaf aan dat hij eerder tegen de verkeersgeleider was gebotst, waarbij zijn voertuig zwaar was beschadigd. De man uit Espel bleek nog onder invloed van alcohol te zijn. Zijn promillage was 1,2, maar omdat hij een beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook wordt hij beboet voor het verlaten plaats ongeval. Verder is er sprake van de nodige schade, niet alleen aan de auto, maar ook aan het wegdek, een lantaarnpaal en dus de verkeersgeleider. Eén en ander zal doorgegeven worden aan de provincie en gemeente.