Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Flevoland, 19-02-2006 o In Flevoland vond dit weekend een aantal aanrijdingen met letsel plaats.

In Bant op de Oosterringweg vond zaterdag een aanrijding plaats, tussen twee autos. Een 65-jarige Urker kwam naar eigen zeggen vanaf het Friese Pad en wilde de Oosterringweg oversteken. Hij gaf aan last te hebben gehad van de laagstaande zon en vervolgens aangereden te zijn door een 44-jarige vrouw uit Wassenaar die op de Oosterringweg richting Bant reed en op dat moment voorrang had. De politie heeft een getuige gehoord om na te gaan wie er schuldig was aan het ongeval, de eerste zorg ging uit naar de bestuurders, die beiden gewond raakten en met onbekend letsel overgebracht werden naar het ziekenhuis in Meppel en Lelystad. Beide autos raakten total loss door de botsing. Er bleek geen alcohol in het spel te zijn.

In Lelystad was er vrijdagnacht sprake van een eenzijdige aanrijding met beknelling. Daarbij raakte een 30-jarige bestuurder uit Lelystad gewond. Hij had op de Visarenddreef meerdere bomen geraakt en was ter hoogte van het Stadseiland uiteindelijk in een sloot terechtgekomen. Daarbij was de auto in tweeën gebroken. De man raakte bekneld in een gedeelte van het voertuig dat nog op de weg stond. Eén en ander is het gevolg van vermoedelijk een te hoge snelheid. Of er ook alcohol in het spel zit, moet uit onderzoek nog blijken. Wel werd een hoeveelheid harddrugs aangetroffen op de plaats van het ongeval.

In Almere op de Bankierbaan was zaterdagmiddag sprake van een botsing tussen een bus en een voetganger. Een 41-jarige Almeerder zag dat een vierjarig meisje ook uit Almere zijn dochtertje - ter hoogte van de oversteekplaats de busbaan over wilde steken op het moment dat een bus van het busplein richting de oversteekplaats bij de Schoutstraat/Bankierbaan reed. Het meisje, dat in gezelschap was van haar moeder, kwam voor de bus terecht, die vervolgens een noodstop maakte. Het linkervoorwiel kwam net voor het meisje tot stilstand. De man zag dit, sprong voor de bus, werd geraakt en kwam ten val. Hij klaagde over pijn aan zijn schouder en werd overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Dat gold ook voor het meisje, dat geen zichtbaar letsel had. Na behandeling mochten beiden weer naar huis. Een 45-jarige vrouw uit Almere, die in de bus zat, raakte door de plotselinge stop uit balans en werd door de bus geslingerd. Hierdoor liep ze een hoofdwond op. Ook zij werd overgebracht naar het Flevoziekenhuis, voor nadere controle. Voor vader en moeder is slachtofferhulp geregeld.

Op de Markerdreef in Almere vond vrijdagmiddag een aanrijding plaats met letsel. Daarbij waren vier voertuigen betrokken en raakten twee bestuurders gewond. Een 30-jarige Almeerse kwam vanaf de Hogerring en ging richting de Mosweg. Zij zag op een gegeven moment te laat dat autos voor haar remden, waarna een aanrijding volgde. Een 43-jarige Almeerder werd door de brandweer uit de wagen geknipt en met onbekend letsel vervoerd naar het Flevoziekenhuis. Ook naar het ziekenhuis moest een 40-jarige vrouw uit Almere met nekletsel. De rechterrijbaan werd vervolgens door de gemeente afgezet, vanwege schoonmaakwerkzaamheden.