Politie Limburg-Noord

Politie arresteert twee mannen voor openlijke geweldpleging
Datum: 19-02-2006
Tijd bericht: 12:02
Plaats: Weert
De politie heeft zaterdagmorgen rond 3.20 uur op de Franciscuslaan twee 19-jarige mannen uit Weert aangehouden op verdenking van geweldpleging. Het voorval, waarbij een 34-jarige man uit Weert gewond raakte, had zich net van te voren voorgedaan op de Oelemarkt.

Bij de politie kwam een melding binnen van een vechtpartij. Ter plaatse bleek dat getuigen gezien hadden dat de verdachten er in een auto vandoor waren gegaan. Na een korte zoektocht trof de politie de betreffende auto aan met daarin de mannen die voldeden aan het signalement van de getuigen. Hierop hield de politie beide mannen aan. Al snel bleek dat een van de verdachten zich niet had schuldig gemaakt aan de openlijke geweldpleging, maar juist geprobeerd had de vechtende parijen uit elkaar te houden en het voorval te sussen. Hij is meteen weer in vrijheid gesteld. De andere 19-jarige is in verzekering gesteld.

Het slachtoffer had diverse hechtingen in zijn gezicht en een gebroken arm. De 34-jarige Weertenaar heeft, nadat hij op de eerste hulp was geweest, aangifte gedaan van de mishandeling.