Ingezonden persbericht

Maastricht: 82-jarige vrouw gewond bij tasjesroof

In de Maastrichtse wijk Pottenberg is vrijdagavond een 82-jarige vrouw gewond geraakt bij een tasjesroof. De vrouw stond op de bus te wachten, toen twee jongens en een meisje van 14, 15 en 16 jaar haar met geweld van haar handtas beroofden. Daarbij brak de bejaarde vrouw haar rechter bovenarm. Ze is opgenomen in het ziekenhuis. De jongeren zijn opgepakt en worden maandag voorgeleid.

Het trio volgde de vrouw van haar woning aan de Brusselsepoort naar de bushalte aan de Dr. Bakstraat. Daar probeerde het 15-jarig meisje haar van haar handtas te ontdoen. De vrouw verzette zich en kwam ten val. Een toevallig passerende fietser zag de jongeren met de tas wegrennen en zette de achtervolging in. Op de parkeerplaats van het winkelcentrum wist hij het meisje in de kraag te vatten. De jongens werden even verder aangehouden door een medewerker van een beveiligingsfirma. Samen sloten ze het trio op in afwachting van de komst van de politie. De bejaarde vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht. De jongens en het meisje zijn in verzekerde bewaring gesteld en worden maandag aan de Officier van Justitie voorgeleid.

Landgraaf: Vrouw beroofd van tas

In Landgraaf is vrijdagavond een 39-inwoonster van die plaats het slachtoffer geworden van een tasjesroof. De vrouw werd getrapt en geslagen door twee onbekende mannen op een scooter. De overval vond plaats bij de kerk in de Hoogstraat.

Terwijl de vrouw de rotonde ter hoogte van het winkelcentrum Op de Kamp passeerde, was het haar al opgevallen, dat de twee mannen op de scooter twee keer een rondje over het verkeersplein maakten alvorens ze uit het zicht verdwenen. In de Hoogstraat dook de scooter plotseling weer op. Ter hoogte van de kerk stopten de mannen en kwam de berijder naar haar toe gelopen. Deze trok meteen aan de tas van de vrouw en gaf haar een vuistslag in het gezicht en een trap tegen het bovenbeen toen de vrouw de tas niet gauw genoeg losliet. Vervolgens maakte het tweetal zich met de buit uit de voeten in de richting van Ubach over Worms.
De overval ging zo snel in zijn werk, dat de Landgraafse geen helder signalement kan geven van haar belagers. De man die sloeg en trapte, is ca. 1.80 meter lang en had een smal postuur. De overvallers verplaatsten zich op een rode scooter van een onbekend merk. De politie verzoekt getuigen van deze overval, die zich rond 21.00 uur afspeelde, zich met haar in verbinding te stellen.

Maastricht: bestuurder rijdt in op politieagent

Bij een alcoholcontrole op de Avenue Ceramique in Maastricht is vrijdagavond een automobilist ingereden op een politieagent. Deze wist zich het vege lijf te redden door een noodsprong te maken. De bestuurder is nog voortvluchtig.

De automobilist kreeg een stopteken van de politieagent en leek snelheid te verminderen. Toen hij bijna stilstond trok hij echter weer op en reed recht op de agent af. Deze moest een snoekduik maken om niet overreden te worden. Eenheden zetten meteen de achtervolging in, maar troffen het voertuig even later onbeheerd aan. De auto, met Luxemburgs kenteken, is in beslag genomen en er wordt een onderzoek ingesteld.
Bij de alcoholcontrole van vrijdagavond op de Avenue Ceramique en op de Hertogsingel in Maastricht werden 446 blaastesten afgenomen. Drie bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze twee tot drie keer zoveel alcohol hadden genuttigd als wettelijk is toegestaan.

Maastricht: studenten mishandeld na feestje

Drie Duitse studentes zijn zaterdagochtend in de Hoenderstraat in Maastricht mishandeld door twee Nederlandse meisjes. Een van de studentes, een 22-jarige vrouw uit Frechen, liep daarbij een gebroken neus op.

De meisjes waren naar een fuif in de Turennestraat geweest, toen er op de Wilhelminabrug
een witte Volvo stationcar naast hen stopte. In deze auto zaten twee jongens en twee meisjes. Een van de dames stapte uit en sloeg een van de Duitse studentes zonder pardon in het gezicht. Daarna stapte ze weer in een verdween de auto. In de Hoenderstraat werden de verbouwereerde studentes vervolgens opgewacht door de twee dames uit de auto en ontstond er een handgemeen. Daarbij kreeg een van de Duitse meisjes een kopstoot van haar seksgenote en een ander een vuistslag in haar gezicht.
Het voorval is geregistreerd door het cameratoezicht in de Hoenderstraat en op de Wilhelminakade. Mede aan de hand daarvan probeert de politie de daders van deze mishandeling op te sporen.

Landgraaf: drugsvangst bij alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole op de Kampstraat in Landgraaf heeft de politie vrijdagnacht een bijzondere vangst gedaan. In de eerste beste auto die werd aangehouden bleken 7 vuilniszakken vol met versgeknipte toppen van hennepplanten te liggen. In de woning van een van de inzittenden van de auto werd ook nog een hennepplantage aangetroffen.

De politie kreeg argwaan, toen de chauffeur van de auto, een bestelbus, meteen uitstapte toen hij werd aangehouden voor de alcoholcontrole. Daarbij kwam de agenten een sterke weedgeur tegenmoet. Toen ze een kijkje in de auto namen, troffen ze daar de zeven zakken met versgeoogste hennep aan met een gewicht van 34 kilo. Bij doorzoekingen in de woningen van de twee inzittenden van de auto, een 23-jarige man uit Hoensbroek en een 24-jarige vrouw uit Kerkrade, werd in de woning van de vrouw aan de Julianastraat in Kerkrade een hennepplantage ontdekt.
De bus met inhoud en de hennepplanten met apparatuur zijn in beslag genomen. Het tweetal zal worden vervolgd voor overtreding van de Opiumwet en diefstal van stroom.
Bij de alcoholcontrole in Landgraaf en later op de avond op verschillende plaatsen in het Mergelland werden 525 blaastesten afgenomen. Daarbij raakten vier automobilisten hun rijbewijs kwijt omdat ze teveel gedronken hadden. Verder werden 5 chauffeurs op de bon geslingerd omdat ze geen geldig APK-bewijs hadden en kregen twee berijders een boete voor mobiel bellen en gecoate ruiten in de auto.

Kerkrade: molotov-cocktail tegen voorgevel

Onbekenden hebben vrijdag een molotov-cocktail tegen een gevel van een winkel in de Poststraat gegooid. De brandweer wist te voorkomen dat de zaak in vlammen opging.

De brand werd omstreeks 06.10 vrijdagmorgen ontdekt door de bewoner van het appartement boven de winkel. Hij stond in de keuken boterhammen te smeren toen hij buiten een rode gloed en hoge vlammen zag. Hij wekte zijn vriendin en belde meteen de brandweer. Deze was de brand snel meester. Toen de vlammen gedoofd waren, vond de Technische Recherche van de politie tegen de gevel scherven van de molotov-cocktail en een deksel met lont. Het is niet bekend waarom de brandbom tegen de winkel werd gesmeten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vaals, Reijmerstok, Meerssen: hennepplantages ontdekt

Vrijdag en zaterdag zijn in verschillende gemeenten in Zuid-Limburg hennepplantages ontdekt. Er werden plantages gevonden in woningen aan de Maastrichterlaan in Vaals, aan de Provinciale weg in Reijmerstok en in de Gasthuisstraat in Meerssen. In totaal werden 1339 hennepplanten met groeiapparatuur vernietigd. De houders van de plantages worden vervolgd voor overtreding van de Opiumwet en diefstal van stroom.

De plantage in Vaals bevond zich in de kelder van de woning. In Reijmerstok bleken de kelder en drie slaapkamers van de woning voor de teelt van cannabis te worden gebruikt. En in Meerssen bleek een werkplaats dienst te doen als kwekerij. De politie is op zoek naar de eigenaren van de plantages; in twee van de drie gevallen huurders van de panden. Ze krijgen een proces-verbaal en een naheffing van de energieleverancier.

Oirsbeek: aanhoudingen voor handel in softdrugs

De politie heeft vrijdag in Oirsbeek 2 mannen aangehouden, nadat in hun growshop 7 kilo hennep was aangetroffen. Het gaat om een 47-jarige inwoner van Heerlen en een 34-jarige man uit Hoensbroek.

Tijdens een controle van de growshop merkten de politieagenten dat er achter een doek in de zaak licht vandaan kwam. Dit doek bleek 678 hennepstekjes aan het oog te onttrekken. Verder stond er achter in de winkel een hok met daarin enkele grote plastic zakken met in totaal 7 kilo aan henneptoppen. Daarop werd de in de zaak aanwezige eigenaar van de growshop aangehouden. Later is ook zijn mede-eigenaar opgepakt.
De recherche heeft de boekhouding van de zaak inbeslaggenomen. De eigenaren van de growshop zullen worden vervolgd voor overtreding van art. 3 van de Opiumwet.



Ingezonden persbericht