Politie Gelderland-Midden

Botsingen met wilde zwijnen op A1 en N224

Publicatiedatum: 19-2-2006 13:18:35

Stroe/Ede - Een wild zwijn is in de nacht van vrijdag op zaterdag gedood toen het de A1 nabij Stroe wilde oversteken. Rond 04.10 uur liep het dier de rijbaan op en werd frontaal aangereden door een automobilist. Vervolgens zijn nog twee wagens over het dier gereden. Eén van de drie automobilisten - een 46-jarige man uit het Overijsselse Hengelo - verloor de macht over het stuur toen hij over het dier reed. De wagen kwam op zijn zijkant in de berm van de weg terecht en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. Voor zover bekend raakte de automobilist niet gewond. Vanwege reinigingswerkzaamheden is een gedeelte van de A1 (de weghelft die het verkeer richting Apeldoorn leidt) tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer.
Op de N224 in Ede reed zaterdag rond 23.55 uur een 22-jarige Edenaar in de richting van zijn woonplaats. Plotseling liep een wild zwijn de weg op. De automobilist remde krachtig, maar kon een botsing niet voorkomen. De wagen raakte het dier, waarna het dier het naast de weg gelegen bos invluchtte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Invordering rijbewijs van beginnend bestuurder

Publicatiedatum: 19-2-2006 13:18:11

Scherpenzeel - Het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Groessen is in de nacht van zaterdag op zondag ingevorderd. De man stuitte op de Stationsweg in Scherpenzeel op een verkeerscontrole van het Verkeershandhavingsteam. De ademtest wees uit dat hij een promillage had van ongeveer 1,82. Hierop werd het rijbewijs van deze beginnend bestuurder ingevorderd.
Tijdens de controle - die duurde van 00.45 uur tot 03.15 uur - werden 158 verkeersdeelnemers gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Naast de man uit Groessen bleken nog vier andere personen onder invloed te verkeren. Tevens kreeg een persoon een boete voor het niet dragen van de autogordel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---