Politie Gelderland-Zuid

Man slaat Nijmegenaar en bedreigt politie

Nijmegen, 19-02-2006 o Zondagochtend tegen kwart over 4 liep een 25-jarige Nijmegenaar met zijn vriendin over de Eerste Walstraat, toen er vanuit tegenovergstelde richting een 22-jarige man uit Helmond aan kwam lopen die nadrukkelijk naar de vriendin van de 25-jarige keek.

Hij liep tegen het stel op en ging tussen hen in lopen. De man zei tegen de vriendin van de Nijmegenaar dat ie wel met haar mee naar huis wilde. De Nijmegenaar duwde de man van hun af. Toen de Nijmegenaar tegen de man zei dat hij door moest lopen, kreeg hij een stomp in zijn gezicht. Hierdoor begon zijn lip hevig te bloeden.

Op dat moment zag hij politieagenten en liep naar hen toe. De Nijmegenaar vertelde zijn verhaal en de politieagenten liepen meteen mee. Toen ze de man op de Eerste Walstraat zagen, hebben ze hem aangehouden, nadat de Nijmegenaar en zijn vriendin bevestigd hadden dat hij de dader was. De man is meegenomen naar het politiebureau. Daar werd hij agressief en bedreigde de politiemensen. Hij wilde een agent een kopstoot geven, maar die wist de man te ontwijken en hem onder bedwang te krijgen door hem tegen ene muur te zetten. De man bleef schelden en bedreigingen uiten. De man is in de cel opgesloten. (07)