Vredenburg-markt welkom in Utrecht-oost

CDA Utrecht pleit voor een gedegen onderzoek waarbij bekeken wordt of de Vredenburg-markt naar de Biltstraat verplaatst kan worden. Het CDA Utrecht vindt dat deze straat een economische impuls moet krijgen en dat de Biltstraat een aantrekkelijke looproute moet zijn. Uit een peiling, welke afgelopen zaterdag 18 februari werd gehouden door het CDA Utrecht, blijkt dat meer dan tachtig procent van de geïnterviewde passanten zich in deze ideeën kan vinden.

In de peiling, waar CDA lijsttrekker Harm Janssen en enkele kandidaten uit de wijk bij aanwezig waren, werd overduidelijk bevestigd dat bij veel Utrechters de wens leeft tot verbetering van de stadskant van de Biltstraat. "Veel uitzendbureaus bepalen het straatbeeld en de sfeer is niet echt meer wat het zou kunnen zijn", aldus een omwonende. Ook de grote hoeveelheden fietsen die op sommige momenten op de trottoirs geparkeerd en de slechte kwaliteit van het wegdek, leiden tot overlast. "De Biltstraat moet meer ruimte voor kleine ondernemers bieden", was een veelgehoord pleidooi.

Voor de markt van Vredenburg wordt een alternatieve locatie gezocht gedurende de zeven jaar durende bouwwerkzaamheden. Dit is niet gemakkelijk, want er is een groot aantal eisen in verband met veiligheid, aantrekkelijkheid van de locatie en bereikbaarheid. Het CDA Utrecht ziet mogelijkheden om de markt naar de Biltstraat te verplaatsen. De economie in de Biltstraat moet gestimuleerd worden. Een onderzoek naar de haalbaarheid van dit plan is noodzakelijk.

Ook de Biltstraat Ondernemersvereniging is positief over de actie van het CDA. Zij hebben onlangs bij de gemeente Utrecht aangegeven blij te zijn met de start van de herinrichting van de Bilstraat, maar zich ook zorgen te maken over de gedetailleerdheid van de plannen. Ook deze ondernemers vinden dat hun straat verlevendigd kan worden, en denken ook mee over het idee van een markt.

De peiling werd gehouden in het kader van de komende gemeenteraads-erkiezingen. De ontwikkeling van de Biltstraat (hoek Kruisstraat / Wittevrouwenbrug) is een speerpunt van het CDA Utrecht. Op woensdagavond 15 februari zijn 1500 formulieren als aankondiging van de peiling verspreid in Wittevrouwen en Buiten-wittevrouwen. Een honderdtal winkelende voorbijgangers was bereid hun reactie te gegeven en deze blijken over het algemeen positief te reageren op de ideeën van het CDA.

Meer informatie :

Patrick Jansen, campagneleider: 06 12 96 14 87

Eiko Smid, kandidaat CDA-raadslid: 06 10 68 31 50