Politie Twente

Persberichten Politie Twente d.d. 18 februari 2006

Marita van Loon: 053-4555588

Doorrijden na aanrijding

Twee auto's geramd, politie zoekt getuigen

Glanerbrug

Op vrijdag 17 februari rond 20.00 uur werd een flinke aanrijding gemeld op de kruising Schipholstraat-Ouverturestraat. Een 21-jarige automobilist uit Enschede werd geramd door een onbekende automobilist in een kleine rode sportauto (mogelijk type MG), die na het ongeval direct doorreed. De 21-jarige kwam er met beperkt letsel vanaf, zijn auto bleek total loss. Een getuige zag even later verderop in de Ouverturestraat de bestuurder van dezelfde rode sportauto de macht over het stuur verliezen. De auto raakte in de slip en stoof vervolgens achterwaarts de stoep op tegen een geparkeerde auto. Ook de geparkeerde auto kan als total loss worden aangemerkt. Hierop maakte de automobilist van de rode auto zich uit de voeten.

Van de dader en de auto ontbreken nog ieder spoor. De politie vermoedt dat de auto, die forse schade aan zowel voor- als achterzijde moet hebben, zich nog in de omgeving van Glanerbrug bevindt. Ook is niet bekend met welke snelheid gereden werd. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen van het voorval om zich te melden via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000. (06-022203)

Oplettende getuige

Fietsendieven aangehouden

Enschede

Op zaterdag 18 februari rond 04.00 uur meldde een oplettende getuige dat hij twee personen had gezien die bezig waren om in de buurt van het station een fiets te stelen. Een andere fiets zou door hen zijn vernield. Toen de daders de getuige gewaar werden, liepen zij weg richting de Parkweg. Een zoektocht, samen met de politie, leverde aanvankelijk niets op. Enige tijd later werd gemeld dat twee jongens op heterdaad waren betrapt bij een poging tot fietsendiefstal in de fietsenstalling van een school aan de Parkweg. Op camera was te zien dat zij ook enkele fietsen in de stalling hadden vernield. De twee mannen, beiden 21-jr en afkomstig uit Enschede, werden door de getuige herkend als de verdachten van de eerdere poging tot fietsendiefstal op het station. Het tweetal is na verhoor heengezonden met elk een dagvaarding en een transactievoorstel ter hoogte van 560 euro. (bps 06-022299)

Diefstal en vernieling

Jongen besmeurt auto, getuige houdt verdachte aan

Nijverdal

Een bewoner van de Genestetstraat meldde zich op zaterdag 18 februari omstreeks 02.00 uur aan het politiebureau in Nijverdal in gezelschap van een 18-jarige verdachte, die hij even daarvoor had aangehouden. De bewoner van de Genestetstraat had gezien dat de 18 jarige Nijverdaller zich samen met een andere jongeman in de omgeving van zijn auto ophield, die aan de Genestetstraat geparkeerd stond. Een van de knapen had zijn auto met verf besmeurd. Toen de getuige zijn huis uit kwam, fietste het tweetal weg. Het lukt de getuige daarop om de 18-jarige klem te rijden. De andere, een 17 jarige Nijverdaller, melde zich uit eigener beweging aan het politiebureau. Achteraf is duidelijk geworden dat de 17-jarige verantwoordelijk was voor zowel de vernieling aan de auto als de diefstal van drie blikken verf. (06-022265)

Geweld met letsel zonder wapen

Jongeman zonder aanwijsbare reden door onbekenden mishandeld

Hengelo

Een 18-jarige Hengeloer meldde op zaterdag 18 februari dat hij rond 03.45 uur op de Emmaweg door drie onbekenden zou zijn mishandeld. Politieagenten troffen de 18-jarige even later op de Prinses Beatrixstraat aan, waar hij een man aanwees die juist bezig was snel weg te fietsen. Volgens de 18-jarige was dit één van degenen die hem had mishandeld. De verdachte, een 19 jarige Hengeloer, werd op de Emmastraat door de politie aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en naar de twee andere daders. (06-022288)


---- --
Persberichten Politie Twente d.d. 19 februari 2006

Marita van Loon: 053-4555588

Diefstal uit auto

Man op heterdaad betrapt

Hengelo

Op zaterdag 18 februari rond 16.00 uur troffen politieagenten naar aanleiding van een melding een man aan op een parkeerplaats aan de Gieskesstraat, die juist bezig was met het rommelen aan een portier van een geparkeerde auto. De man, een 32-jarige Hengeloer, werd aangehouden en geboeid meegenomen. Hij bleek behoorlijk te hebben gedronken en verklaarde dat hij meerdere auto's had opengebroken, maar kon niet vertellen waar dat precies geweest was. Ondertussen werd bekend dat op de parkeerplaats van de Bataafsekamp enkele auto's waren aangetroffen waarvan de ruiten waren ingetikt. De Hengeloer wist zich niet te herinneren of hij hier geweest was. De Hengeloer had diverse inbrekerswerktuigen op zak en in de auto aan de Gieskesstraat werd een tas met een autoradio aangetroffen. Deze bleek echter niet uit één van voornoemde auto's afkomstig. De verdachte is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in naar de auto-inbraken. (06-022481)

Diefstal uit woning

Inbreker buiten heterdaad aangehouden

Enschede

Een woninginbraak in een woning aan de Lasondersingel op zaterdag tussen 09.15 en 13.00 uur werd dankzij een oplettende medewerker van het GWK nog dezelfde dag opgelost. Rond 13.00 uur verscheen een 29-jarige Enschedeer bij het GWK en wilde buitenlandse valuta omwisselen. De medewerker van het GWK rook onraad en melde de zaak bij de politie. Tezelfdertijd werd de inbraak in de woning aan de Lasondersingel bij de politie gemeld, waarbij de hele woning was doorzocht en onder andere meerdere enveloppen met verschillende buitenlandse valuta waren meegenomen. De omgewisselde valuta kwam exact overeen met de opgegeven vermiste valuta. De verdachte Enschedeer werd dezelfde dag rond 23.00 uur op het Stationsplein buiten heterdaad aangehouden en ingesloten. (06-022471)

Belediging

Meerdere boetes uitgedeeld wegens belediging van ambtenaren in functie

Rijssen, Markelo, Almelo

Een 48 jarige man uit Rijssen kreeg op zondag 19 februari rond 03.45 uur een boete van 220 euro opgelegd wegens het beledigen van een ambtenaar in functie. De man bevond zich op de Rozengaarde in gezelschap van drie andere personen, waarvan één een bekeuring kreeg wegens sterke drank. De 48-jarige was het hier blijkbaar niet mee eens, bemoeide zich er luidkeels mee en uitte beledigingen. Wegens zijn gedrag werd hij uiteindelijk geboeid naar het politiebureau overgebracht. (06-022662)

Op de Oude Rijssenseweg in Markelo kreeg een 21-jarige inwoner van Goor op zondag 19 februari rond 03.30 uur een boete van 220 euro uitgereikt wegens het beledigen van politiemensen. Een vechtpartij tussen hem en een andere man werd door de politie verhinderd door beide partijen uit elkaar te trekken. De ene partij vertrok hierop naar huis, de 21 jarige reageerde agressief jegens de politie, bleef schelden en weigerde na herhaald verzoek te vertrekken. Hij werd aangehouden een overgebracht naar het bureau. (06-022664)

Een 28-jarige Almeloer kreeg op zondag 19 februari rond 02.30 uur een boete van 350 euro opgelegd wegens aantasting van de openbare orde. De man was samen met enkele anderen de toegang tot een horecagelegenheid aan de Grotestraat ontzegd en daar nam hij geen genoegen mee. Ook meldde hij aan de politie dat hij door een aanwezige geschopt zou zijn. Het advies van de politie om hiervan aangifte te doen aan het politiebureau, werd door de man afgewimpeld. De man stelde zich steeds luidruchtiger op, waardoor er een flinke toeloop ontstond, en uitte beledigingen aan het adres van de politie. Hierop is de man aangehouden en ingesloten. (06-022655)

Overlast jeugd

Vernielingen van verkeersborden, twee verdachten aanhoudingen

Rijssen

Op zondag 19 februari rond 04.30 uur werd lawaai gemeld ter hoogte van de Dannenberg, vermoedelijk wegens het omver gooien van verkeersborden. Vlakbij het station troffen politiemensen twee Rijssenaren van 20 jaar aan. Zij werden verzocht de borden weer rechtop te zetten, maar het tweetal verkoos het hazenpad te nemen. Na een achtervolging kon het tweetal aan de Dannenberg worden aangehouden. Een van de verdachten verzette zich hevig, waarna beiden naar het bureau werden overgebracht. Een van de knapen bekende dat zij verantwoordelijk waren voor de vernielingen. Het tweetal werd met een bekeuring wegens baldadigheid heengezonden. (06-022671)

Rijden onder invloed

Rijbewijzen ingevorderd

Vroomshoop, Holten

Op zaterdag 18 februari rond 19.45 uur werd een auto aan de Churchillstraat in Vroomshoop staande gehouden omdat het rechterremlicht defect was. Tijdens de staandehouding werd duidelijk dat de 58-jarige bestuurder uit Vroomshoop flink in het glaasje had gekeken. De ademanalyse wees promillage van ruim 1,3 aan. Hiervoor werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd. Ook bleek de APK van het voertuig reeds enkele maanden verlopen, de man heeft drie weken de tijd gekregen om deze opnieuw te laten keuren. (06-022561)

Op zaterdag 18 februari rond 14.13 uur werd een eenzijdige aanrijding gemeld aan de Rijssenseweg in Holten. De voertuig bleek geheel in de berm weggezakt en kon niet meer voor- of achteruit. De bestuurder, een 21-jarige Rijssenaar, had de bocht niet kunnen halen. Hij had geen letsel maar bleek wel teveel te hebben gedronken. Hij blies ruim 2,00 promille. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. (06-022443)


---- --