Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten weekeinde 19 februari 2006

Zaanstreek-Waterland, 19-02-2006

Bromfietscontrole

Zaandam, donderdag 16 februari 2006.

De politie heeft een grote bromfietscontrole gehouden op verschillende locaties in Zaandam. Er werden in totaal 75 bromfietsen en snorfietsen gecontroleerd op alle eisen en op drankrijden. Alle bestuurders werden onderworpen aan een blaasproef. Er werden in totaal 38 bekeuringen uitgeschreven: geen verzekeringsbewijs (3), een onverzekerde bromfiets, inrijverboden/gesloten verklaring (5), een lekke uitlaat, bromfietscertificaat niet bij zich hebben (7), rood licht (6), ondeugelijke remmen (3), gladde banden (4), geen helm (2), geen legitimatie (1), technische eisen (3). Er werd één bromfiets uit het verkeer genomen omdat deze onverzekerd was. Opvallend bij de controle was dat er slechts vier overtreders van de contstuctiesnelheid werden bekeurd. Bij vorige controles lag het aantal vaak rond de 30 - 35 stuks. Eén 36-jarige bromfietser uit Krommenie kreeg proces-verbaal voor drankrijden. De man had bijna twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol op.

Drankrijders

Zaandam, zaterdag 18 februari.

De politie heeft een 36-jarige vrouw uit Markenbinnen op de Provincialeweg Zaandam-Castricum aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw had blies ruim twee maal de toegestane hoeveelheid op (1,16 promille). Zij werd met een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal na verhoor heengezonden. In Zaandam op de Heijermanstraat werd een 25-jarige Amsterdammer aangehouden met 0,78 promille alcohol in het bloed. Dat is ruim anderhalf maal de maximaal toegestane hoeveelheid. Hij kreeg een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal. In Purmerend op de Groothuysweg werd een 24-jarige Purmerender aangehouden. Zijn auto was niet verzekerd en bij de blaasproef bleek dat de man ruim twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Hij kreeg een rijverbod van vier uren en processen-verbaal voor onverzekerd rijden en drankrijden.

Bromfietsdief aangehouden

Purmerend, vrijdag 17 februari 2006.

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Purmerend aangehouden als verdachte van bromfietsdiefstal. De bromfiets werd twee weken geleden gestolen op de Doplaan. Na diverse tips en onderzoek van de politie kon de verdachte vrijdag in zijn woning worden aangehouden. De bromfiets werd in beslag genomen. Een 16-jarige jongen, die ook werd aangehouden, bleek al snel geen verdachte meer te zijn en werd vrijgelaten.

Framenummer weggevijld

Wormerveer, vrijdag 17 februari 2006, 21:16 uur.

De politie heeft in de Riouwstraat een 16-jarige jongen aangehouden die op een bromfiets reed waarvan het framenummer was weggevijld. De bromfietser viel op doordat hij geen licht voerde en de bromfiets van veel onderdelen was ontdaan (gestript). De verdachte verklaarde dat hij de bromfiets had gekocht maar hij kon geen aankoopbewijs tonen. Na verhoor werd de jongen thuis afgezet. De afdeling forensische opsporing doet een onderzoek naar het framenummer van de bromfiets.

Mishandeling door drank en drugs

Zaandam, zaterdag 18 februari 2006, 01:00 uur.

Politieagenten troffen na een melding op de Gedempte Gracht een 62-jarige man uit Steenwijk op de grond liggend aan met kennelijk een gebroken enkel. De man was eerder aangehouden wegens openbare dronkenschap, was toen vrij agressief naar de agenten en werd na te zijn gekalmeerd heengezonden. Een 19-jarige Zaandammer verklaarde rustig dat de oudere man hem zonder enige aanleiding op zijn gezicht had geslagen en dat hij hierop had gereageerd. De Zaandammer kwam vervolgens in het politiebureau Centrum aangifte doen en sloeg plotseling helemaal om en werd zeer agressief, vermoedelijk door gebruik van verdovende middelen. Hierop werd hij aangehouden als verdachte van mishandeling. De gewonde man was intussen naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn enkel. Hij zal later als verdachte van mishandeling worden gehoord.

Dronken amokmaker aangehouden

Volendam, zaterdag 18 februari, 01:27 uur.

Een 29-jarige man uit Edam is door de politie op de Haven aangehouden nadat hij bij een horecagelegenheid een dubbelglas ruit had ingeslagen. De man was na drankgebruik vervelend tegen het publiek geworden en de zaak uitgezet. Hierop werd hij agressief en sloeg het ruit stuk. De man kon met enige moeite en hulp van omstanders door de politie worden overmeesterd en ingesloten. De man is na ontnuchtering verhoord en in de loop van de ochtend heengezonden.

Man gewond door trein

Zaandam, vrijdag 17 februari 2006, 16:17 uur.

Een 81-jarige man uit Zaandam is vrijdagmiddag gewond geraakt toen hij werd aangereden door een trein. De verwarde man was vlakbij de spoorrails nabij het viaduct van de Hoornse lijn gaan zitten. De treinmachinist heeft nog gecaxonneerd en geremd maar kon niet voorkomen dat de man werd geraakt. Hierdoor heeft de man aan zijn linkerhand en pols letsel opgelopen. De gewonde werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Woninginbraken

Zaandam, vrijdag 17 februari 2006, 21:38 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar inbraken in woningen aan de Belgischestraat en de Burgemeester Van Der Stadtstraat. Beide woningen werden met vermoedelijk een koevoet op grove wijze opengebroken waarbij de deuren en kozijnen van de achterdeuren werden vernield. Op beide adressen werd geld en sieraden vermist. De inbraken hebben vermoedelijk in de vroege avonduren plaatsgevonden. De afdeling forensische opsporing doet onderzoek naar de achtergebleven sporen.

Inbraak winkel

Zaandam, zaterdag 18 februari 2006, 09:57 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een lampenwinkel aan de Peperstraat waarbij de achterdeur met geweld was opengebroken. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen vrijdagmiddag half zes en zaterdagochtend kwart voor tien. Diverse ruimtes werden doorzocht en het wisselgeld was uit de kassa meegenomen. Sporenonderzoek wordt ingesteld door de afdeling forensische opsporing van de politie.

Winkeldivegge aangehouden

Purmerend, zaterdag 18 februari 2006, 11:38 uur.

De politie heeft een 45-jarige vrouw zonder woonplaats in Nederland van winkelpersoneel overgenomen en ingesloten. De vrouw was met nog drie personen een parfumeriewinkel aan de Hoogstraat binnengekomen. Het personeel hield de twee stellen in de gaten omdat zij zich verdacht gedroegen. Er werd gezien dat een tas met goederen werd gevuld en zonder te betalen werd meegenomen. Na een korte achtervolging wist het winkelpersoneel één van de vrouwen aan te houden. De verdachte werd met hulp van een tolk verhoord en vervolgens in verzekering gesteld. Naar de identiteit van de gevluchte verdachten wordt een onderzoek ingesteld.

Meisje valt uit raam

Assendelft, zaterdag 18 februari 2006, 12:27 uur.

Een 6-jarig meisje uit de Saenredamstraat is vermoedelijk ernstig gewond geraakt na een val uit een raam. Het kind was op de eerste verdieping met een zusje aan het spelen en is daarbij vermoedelijk uit het raam gevallen. Ambulancepersoneel en het artsenteam van de traumahelicopter hebben het kind gestabiliseerd en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Snelheidscontrole met laser-gun

Wormerveer, zaterdag 18 februari 2006, 18:30 uur.

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk 18 bestuurders bekeurd die zich niet hielden aan de maximumsnelheid van 100 km per uur. Zes bestuurders reden met meer dan 136 km per uur voorbij de laser-gun. Deze overtredingen worden door de officier van justitie behandeld. Een 37-jarige automobilist uit Zaandam reed 156 km per uur en een 34-jarige motorrijder uit Assendelft klokte 176 km per uur. Dat betekende voor hen dat het rijbewijs direct werd ingevorderd. De boetes voor de diverse overtreders zullen vermoedelijk liggen tussen de 200 en 660 euro.

Man mishandelt oom en neef

Purmerend, zaterdag 18 februari 2006, 16:30 uur.

De politie heeft een 23-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij wordt verdacht van twee mishandelingen. De man zou eerst in een supermarkt aan het Wormerplein zijn 23-jarige neef hebben aangevallen en geslagen. Even later zou hij op de parkeerplaats zijn 50-jarige oom tot bloedens toe hebben geschopt en geslagen. Beide slachtoffers werden aan hun verwondingen behandeld in het ziekenhuis. De verdachte was bij aankomst van de politie niet meer ter plaatse maar kwam zich later melden in het politiebureau. Daar werd hij vervolgens aangehouden en ingesloten en in verzekering gesteld.

Onder invloed pillen

Zaandam, zondag 19 februari 2006, 05:51 uur.

Een 39-jarige man uit Tilburg is door de politie op de Ringweg aangehouden omdat hij wordt verdacht van rijden onder invloed. De man had opvallend groten ogen en beantwoorde de vraag of hij alcohol had gebruikt met 'een half pilletje'. Bij de man werden enkele vermoedelijk XTC pillen aangetroffen, alsmede een buisje met waarschijnlijk GHB. De drugs werden in beslag genomen en van de verdachte werd een bloedproef gevorderd. De bloedmonsters zullen worden onderzocht op de aanwezigheid van stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. De Tilburger kreeg een rijverbod van twaalf uren en werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Waslijst misdrijven

Zaandam, zondag 19 februari 2006, 01:26 uur.

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Koog aan de Zaan, een even oude Zaandammer en een 16-jarige jongen uit Heemkerk aangehouden na een melding over een doorrijder. Op de Serenade zou een personenwagen een lichtmast hebben aangereden en vervolgens zijn doorgereden. Op de Houtveldweg werd de auto aangetroffen met de Koger achter het stuur (uiteraard zonder rijbewijs). Op de auto werd verse aanrijdingsschade aangetroffen. De bestuurder kon niet verklaren hoe hij aan de auto kwam en het trio werd als verdachten van autodiefstal aangehouden. Nader onderzoek leerde dat de bestuurder eerder op de avond zijn vriendin had mishandeld en vervolgens in een horecagelegenheid op de Dam haar huissleutels uit haar jaszak had gestolen. Samen met de twee andere verdachten heeft de Koger zich vervolgens met de gestolen sleutels toegang verschaft tot de ouderlijke woning van zijn vriendin waar de autosleutels en geld werden weggenomen. De verdachten zijn hierna met de voor de deur geparkeerde auto weggereden. Na de aanhouding werden het trio ingesloten en de auto alsmede het gestolen geld in beslag genomen.

Vernieler aangehouden

Purmerend, zondag 19 februari 2006, 02:33 uur.

De politie heeft een 27-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden die wordt verdacht van vernieling van ruiten. Een getuige gaf de meldkamer van de politie het signalement op van een man die ruiten van het busstation op het Tramplein vernielde. Politiebikers troffen twee vernielde draadglas ruiten in de wachtruimte en een vernield ruit naar de personeelskantine aan. Een toegesnelde surveillancewagen trof een bebloede man die voldeed aan het signalement op de nabijgelegen Oranjestraat en hield hem aan. De man werd ingesloten en in de loop van de ochtend na verhoor heengezonden.

Verdachte verduistering aangehouden

Zaandam, zaterdag 18 februari.

De politie heeft in Amsterdam een 32-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden als verdachte van diefstal en verduistering in dienstbetrekking. In 2005 werd door een keukenbedrijf aangifte tegen de man gedaan omdat hij vermoedelijk een geldbedrag uit de kluis had meegenomen en na ontslag weigerde de bedrijfsauto in te leveren. De verdachte werd internationaal gesignaleerd maar bleef lange tijd onvindbaar totdat hij zich op een politiebureau in Amsterdam meldde. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Man aangehouden na slaan met knuppel

Volendam, zaterdag 18 februari 2006, 18:30 uur.

De politie heeft en 33-jarige winkelier uit Volendam aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling. De man zou een 41-jarige man uit Volendam in winkelcentrum De Stient met een honkbalknuppel hebben geslagen waarna de man met een gebroken arm en uitgeteld werd aangetroffen in een tuin op Geldermalsen. De gewonde werd vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte winkelier werd aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. Het slachtoffer is een bekende in het winkelcentrum en zorgt regelmatig voor overlast. Ook zaterdag was de man lastig. Hij was eerst een woning uitgezet en daarna zou hij zich in het winkelcentrum vervelend hebben gedragen en personeel en omstanders hebben bedreigd. De getergde winkelier zou vervolgens de man met een honkbalknuppel te lijf zijn gegaan. De politie verhoort verdachte, getuigen en slachtoffer en maakt daarvan proces-verbaal op.

Jongen zwaar gewond, verdachte aangehouden

Koog aan de Zaan, zaterdag 18 februari 2006, 18:17 uur.

Een 15-jarige jongen uit Angelo is door de politie aangehouden als verdachte van mishandeling. Nabij de kopakker zou de jongen een 14-jarige jongen uit Koog aan de Zaan met de vuist op het achterhoofd hebben geslagen waarna de jongen neerviel en bleef liggen. Hij werd buiten kennis per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte, die was weggelopen, werd door zoekende agenten enige tijd later op de Blauwselmolen aangetroffen. De jongen werd vervolgens ingesloten en in verzekering gesteld. De recherche stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Mishandelaar aangehouden

Zaandam, zondag 19 februari 2006, 03:13 uur.

De politie heeft een 17-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van mishandeling. De man zou bij een horecagelegenheid op de Zuiddijk een even oude plaatsgenoot hebben geslagen dat deze een bloedneus had en een tand of kies door zijn wang was gegaan. Er hoefde aan de verwondingen geen medische hulp te pas komen. De verdachte werd ingesloten en in de loop van de ochtend na verhoor heengezonden.

Motor in de brand

Volendam, zondag 19 februari 2006, 04:04 uur.

Op de Prinses Margrietstraat is een geparkeerde motorfiets afgebrand. De eigenaar zag zondagmorgen even na vier uur iets branden aan de voorzijde van zijn voertuig. Even later stond de motor in lichter laaie. De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Brand in woonunit

Zaandam, zaterdag 18 februari 2006, 17:51 uur.

De politie trof na een brandmelding in een wooncontainer op het Boere Jonkerplein een woonunit aan vol rook. De deur werd geforceerd om te kijken of er nog iemand binnen was. Door de rookontwikkeling moest de brandweer worden afgewacht die even later constateerde dat de woning leeg was. De oorzaak van de brand/rookontwikkeling was vermoedelijk een vaatdoekje dat de 19-jarige bewoonster op de electrische kookplaat had laten liggen. De bewoonster was nog niet voor brandschade verzekerd.

Laatst gewijzigd 19-02-2006 14:34 | © Politie Zaanstreek-Waterland |