Politie Zuid-Holland-Zuid

19/2 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

, 19-02-2006 o Persberichten district I

OP HOOFD GESLAGEN
DORDRECHT Vrijdagavond 17 februari is een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij een 40-jarige man mishandeld had. De verdachte had het in een uitgaansgelegenheid aan de Prinssenstraat aan de stok gekregen met de 40-jarige. De verdachte had zijn visie kracht bij gezet door zijn slachtoffer in elkaar te slaan. De 40-jarige liep diverse hoofdwonden op en moest in het ziekenhuis behandeld worden. De verdachte kon in de gelegenheid aangehouden worden. Hij wordt ondervraagd over zijn betrokkenheid bij de mishandeling en is in verzekering gesteld. Het slachtoffer deed aangifte.

DEUK IN AUTO
DORDRECHT - Zaterdagnacht 18 februari zijn vier jonge mannen uit Dordrecht (18 en 21 jaar) aangehouden op verdenking van vernieling van een geparkeerd voertuig. Getuigen hadden gezien dat een aantal jongens de auto, die aan de Abraham Kuyperweg geparkeerd stond, vernielden. Hierop werd de politie gebeld. Agenten konden hierop de groep aanhouden. Eén van de verdachten, een 18-jarige man, verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij werd na een korte worsteling alsnog aangehouden. De eigenaar van het voertuig deed aangifte van vernieling. Er bleek een deuk in de auto te zitten. Het viertal is verhoord en na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

WINKELRUIT INGEGOOID
DORDRECHT Zaterdagnacht 18 februari is een 16-jarig meisje uit Dordrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Getuigen hoorden omstreeks 03.00 uur glasgerinkel in de Johan de Wittstraat en belden de politie. Gealarmeerde agenten troffen bij aankomst een ingeslagen winkelruit in en gedeeltelijk ontkleedde etalagepoppen aan. Ook troffen zij het meisje aan. Omdat zij geen duidelijke verklaring voor haar aanwezigheid daar kon geven, werd zij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de winkeldiefstal. Op het politiebureau ontkende het meisje iedere betrokkenheid bij de diefstal. Zij is in verzekering gesteld. Er werden t-shirts en een trui buitgemaakt. De politie zet het onderzoek naar de inbraak voort.

TASJESROOF: GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT Zaterdagnacht 18 februari omstreeks 0.30 uur is een 20-jarige vrouw uit Dordrecht het slachtoffer geworden van een tasjesroof. De vrouw liep op de Wijnstraat toen zij van achteren aangevallen werd door twee onbekende mannen. Ondanks dat de vrouw gegild heeft, wisten de mannen er met haar tas en mp3-speler vandoor te gaan. Het gaat om twee junkachtige types. Mogelijk zijn er getuigen van het voorval die nog niet in contact zijn geweest met de politie. De politie is met name op zoek naar de twee mannen die de vrouw kort na de beroving hebben opgevangen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De politie stelt een onderzoek in.

MISHANDELING
DORDRECHT Zaterdagmiddag 18 februari is een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een 41-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer reed op zijn fiets op de Kromhout toen hij tegemoet gereden werd door de 28-jarige man. De verdachte reed op dat moment tegen het (eenrichtings)verkeer in. Omdat de fietser het idee had dat hij gesneden werd door de verdachte, maakte hij dat met handgebaren kenbaar aan de verdachte. Die was daar kennelijk niet van gediend en zette zijn auto op de kruising met de Noordendijk stil en stapte uit. De fietser werd daarna belaagd door een aantal mannen en mishandeld. Hij hield een pijnlijk oor en een wond aan zijn hand over aan de mishandeling. Na de mishandeling ging de 28-jarige er vandoor in zijn auto. Aan de hand van het kenteken van zijn auto kon hij achterhaald worden en ontboden op het politiebureau. Daar werd hij aangehouden. Inmiddels is hij in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de zaak.

MISHANDELING
DORDRECHT Zondagnacht 19 februari is een 28-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden nadat hij een even oude Dordtenaar mishandeld zou hebben in een uitgaansgelegenheid aan de Amnesty Internationalweg. De verdacht was na de mishandeling weggegaan. Hij kon op de Galileilaan aangehouden worden. Hij verklaarde op het politiebureau dat hij dacht dat zijn vriendin werd lastig gevallen door het slachtoffer. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

OVERLOPEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Zondagnacht 19 februari is een 36-jarige man uit Eindhoven aangehouden op verdenking van poging inbraak in een aan de Grotenoord geparkeerde vrachtwagen. Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een melding over twee mannen die zich verdacht ophielden bij geparkeerde voertuigen. Ter plaatse troffen zij op de Nijverheidsweg de man uit Eindhoven aan die geen goede verklaring kon geven voor zijn aanwezigheid. Hierop werd hij aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en wordt verhoord over zijn eventuele betrokkenheid bij de poging inbraak.

DRONKEN
DORDRECHT Zondagochtend 19 februari is een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat hij betrapt werd achter het stuur terwijl hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd op de Brouwersdijk opgemerkt door getuigen die de man in zijn auto slingerend over de weg zagen rijden. Agenten controleerden de man op het gebruik van alcohol, hij blies ver boven de streep. Hierop werd hij aangehouden. Toen de man zijn identiteitsbewijs wilde pakken uit de auto, wist hij te ontkomen. Na een korte achtervolging werd hij in de J.J.A. Gouverneursstraat alsnog in de kraag gevat. Hij werd naar het politiebureau gebracht. Daar weigerde de man iedere medewerking aan een test om het precieze alcoholgehalte vast te stellen. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs en had hij geen identiteitspapieren bij zich. De man is ingesloten.

ACHTERVOLGING
ZWIJNDRECHT Zondagochtend 19 februari is een 39-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden nadat hij zijn vriendin had geprobeerd van de weg af te rijden en haar had geprobeerd aan te rijden. De man wachtte het 38-jarige slachtoffer uit Zwijndrecht op bij een uitgaansgelegenheid aan de Molenvliet en reed daar op haar in en stopte op zeer korte afstand van de vrouw. Daarna reed hij haar achterna in zijn auto en probeerde haar van de weg te rijden. De vrouw wist de man af te schudden en waarschuwde de politie. Die wist de man korte tijd later aan te houden. De man is in verzekering gesteld.

BEDREIGING
ZWIJNDRECHT Zondagochtend 19 februari is een 36-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn ex-echtgenote. Dit gebeurde in de Langeraarstraat. De verdachte was naar het huis van zijn 31-jarige ex-vrouw gekomen om zijn kinderen op te halen. Dit stond de vrouw niet toe vanwege de agressieve gemoedstoestand van de man. Hierop bedreigde de man zijn ex met de dood. Kort nadat de vrouw aangifte had gedaan van bedreiging, kon de verdachte aangehouden worden in een woning aan de Narcisstraat. De man is ingesloten.

AANRIJDING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Zaterdagmiddag 18 februari zijn een 44-jarige vrouw uit Papendrecht en een 60-jarige vrouw uit Rotterdam gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Veersedijk / Anthoniuslaan. Vermoedelijk heeft de 44-jarige vrouw op de kruising geen voorrang verleend aan de 60-jarige, met een aanrijding als gevolg. Door de impact van de aanrijding sloeg het voertuig van de 60-jarige vrouw over de kop. Zij moest door de brandweer uit haar voertuig bevrijd worden. Beide vrouwen zijn voor behandeling van hun verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Niet bekend is welk letsel de vrouwen hebben opgelopen.