Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Alice von Piekartz 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

18 februari 2006

Apeldoorn- Alcoholcontroles in Apeldoorn

De politie heeft op verschillende plaatsen in Apeldoorn alcoholcontroles gehouden. Een 42 jarige man uit Apeldoorn werd tijdens de alcoholcontrole aangehouden aan de Prins Willem Alexanderlaan. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar bleek dat hij een promillage van 1.04 had. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Ook op de Laan van Maten werd een 48 jarige man uit Apeldoorn aangehouden tijdens een alcoholcontrole. Ademanalyse wees uit dat de man een promillage van 0.76 had hij kreeg ook een proces-verbaal en een rijverbod. Ook een 74 jarige man uit Heerde kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Hij werd aangehouden aan de Zwolseweg zijn alcoholpromillage was 0.99. Een 28 jarige man uit Epe zag dat de politieagenten aan de Deventerstraat een alcoholcontrole hielden. De man sloeg daarop snel rechtsaf de Welgelegenweg in, de politie zag dat de man voor de controle wegreed en kon de man staande houden aan de Molenstraat. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man een promillage van 1.38 had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Apeldoorn- Diefstal uit restaurant

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een restaurant aan de Deventerstraat. De daders zijn vrijdagavond omstreeks 20.30 uur vermoedelijk via het balkon het pand binnen gegaan en hebben onder andere een kluis met een onbekend geldbedrag en sieraden ontvreemd. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden, dat kan via telefoonnummer 0900-8844.

Apeldoorn- Ruzie loopt uit de hand

De politie heeft een 18 jarige man uit Apeldoorn aangehouden en ingesloten. Een 19 jarige man uit Beekbergen heeft vrijdagmiddag om 15.40 uur bij de bushalte aan de Arnhemseweg in Beekbergen ruzie gehad met de 18 jarige man uit Apeldoorn. Dit liep blijkbaar zo uit de hand dat de man uit Apeldoorn een mes trok en de man uit Beekbergen stak. De man liep daardoor een lichte verwonding op aan zijn achterhoofd. De toedracht van de ruzie is nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Apeldoorn- Snelheidscontroles

De politie heeft vrijdagochtend twee snelheidscontroles gehouden aan de Loolaan en de Europaweg. Aan de Loolaan zijn 806 passanten gecontroleerd waarvan er 35 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/pu waar de maximum snelheid 50 km/pu is. Aan de Europaweg werden 1802 passanten gecontroleerd, 35 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 74 km/pu in plaats van 50 km/pu.

///////Einde berichten////

---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Alice von Piekartz 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

19 februari 2006

Knooppunt Beekbergen A50- Dodelijk verkeersongeval

Zaterdagmiddag rond 16.00 uur is een 40 jarige man uit Terwolde bij een ongeval op het knooppunt Beekbergen om het leven gekomen. De man reed op de A50 komende uit de richting Zwolle in de richting van Arnhem en veroorzaakte een kop-staart-aanrijding wardoor lichte schade ontstond. Vervolgens reed de man door en raakte daarna een verkeersbord en de vangrail. Wederom reed hij enkele meters door en nam de afslag A1 richting Deventer, de man reed rechtdoor de berm in en botste vervolgens tegen een boom. De man is ter plaatse overleden.

Apeldoorn- Automobilist een slok teveel op

De politie heeft zaterdagochtend een 51 jarige man uit Apeldoorn aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd. De politie kreeg een melding van een aanrijding met materiele schade op de Deventerstraat rond 10:00 uur. Ter plaatse bleek dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij een promillage van 2.74 had. De politie maakt een proces-verbaal op.

Apeldoorn- Man aangehouden voor baldadigheid

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 23.50 uur een 34 jarige man uit Apeldoorn aan de Nieuwstraat aangehouden. De man was baldadig en trapte tot tweemaal toe tegen het portier van een politievoertuig aan. De man is meegenomen naar het politiebureau en krijgt een boete.

Apeldoorn- Man aangehouden voor beledigen van politieambtenaar

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.45 uur een 29 jarige man uit Apeldoorn aan de Hoofdstraat aangehouden. De man daagde een politieman constant uit. Nadat de politieman hem had aangesproken op zijn gedrag bleef de man vervelend en beledigde de politieman. De Apeldoorner is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man kon na insluiting het bureau verlaten met een boete.

Beemte Broekland- Verkeerscontrole

De politie heeft zaterdagavond van 18:00 uur tot 01.30 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Beemterweg, Kanaal Noord, Deventerstraat en de Oost Veluweweg. De politie lette tijdens deze controle met name op de fietsverlichting in verband met de gevaarlijke situaties die het fietsen zonder licht op deze plaatsen met zich meebrengt. De politie heeft onder andere 34 bekeuringen uitgedeeld voor het niet hebben van fietsverlichting, en 6 voor het niet dragen van de gordel. Ook voerde de politie bij 149 bestuurders een alcoholcontrole uit, niemand van de gecontroleerde bestuurders kreeg hiervoor een bekeuring.

////Einde berichten//////////

---- --