Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Alice von Piekartz 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

18 februari 2006

Elburg- Man beland in sloot met auto

Een 18 jarige man uit Elburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2:00 uur met zijn auto aan de Oostelijke Rondweg de sloot ingereden. De man kwam met de schrik en een nat pak vrij. De politie liet de man blazen en bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek dat de man een promillage van 1.43 had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Epe -Diefstal uit een woning

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een woninginbraak aan de Brinklaan. In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken rond 04:25 uur. De daders zijn vermoedelijk binnen gekomen via de achterdeur. De daders hebben onder andere bankpassen en legitimatiebewijzen meegenomen. Ook aan de Kapelstraat is tussen 00.45 uur en 06.30 uur ingebroken. Vermoedelijk zijn de daders de woning aan de achterzijde naar binnen gegaan. De daders hebben een videocamera en een mobiele telefoon meegenomen. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Harderwijk- Onder invloed achter het stuur

De politie heeft tijdens een alcoholcontrole in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23 jarige man uit Hulshorst aan de Tesselschadestraat laten blazen. Op het politiebureau bleek dat de man een promillage van 0.83 had. Een 25 jarige man uit Harderwijk werd ook gevraagd mee te werken aan de alcoholcontrole aan de Vitringasingel. Hij had een promillage van 0.85. Beide mannen kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Hattem- Diefstal uit sportcomplex

De politie stelt een onderzoek in naar een diefstal uit een sportcomplex aan de Apeldoornseweg. De daders hebben een ruit vernield en zijn rond 02.50 uur het pand binnen gegaan. De daders hebben onder andere een onbekend geldbedrag meegenomen.

Hierden- Snelheidscontrole

De politie heeft vrijdagochtend een snelheidscontrole gehouden aan de Zuiderzeestraatweg in Hierden. Van de 850 gecontroleerde voertuigen reden er 104 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/pu daar waar de maximum snelheid 60 km/pu is. ///Einde berichten//

---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Alice von Piekartz 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

19 februari 2006

Putten- Vernieling aan een geparkeerde auto

Zaterdagmiddag parkeerde een 40 jarige vrouw uit Voorthuizen haar auto op de parkeerplaats aan de Grevenhof om 14.30 uur. Zij had even staan wachten voor een parkeerplaats die vrij zou komen. Een andere bestuurder dacht ook te kunnen parkeren op die plek en zij kregen onderling een woordenwisseling. Toen de vrouw later terug kwam bij haar auto bleek dat de auto aan de achterzijde en rechterzijde bekrast was. De politie roept eventuele getuigen van deze vernieling op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

////////////Einde berichten///////

---- --