Politie Zuid-Holland-Zuid

19/2 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

, 19-02-2006 o Persberichten district II

DIEFSTAL PERSONENAUTO
SLIEDRECHT- Op donderdag 16 februari 2006 is tussen 06.00 en 16.30 uur vanaf de parkeerplaats van het station aan het Stationsplein een blauwe Subaru personenauto kenteken JX-HS-26 gestolen.

AANRIJDING LETSEL
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op vrijdagmorgen 17 februari 2006 omstreeks 07.35 uur vond op het fietspad langs de Rijksweg A15 ter hoogte van de waterzuiveringsinstallatie een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een fiets. De bromfiets, bestuurd door een 18 jarige jongen uit Sliedrecht, reed vanaf de richting Sliedrecht over het fietspad. Op de T splitsing bij de waterzuiveringsinstallatie kwam hij in botsing met een van rechts komende 17 jarige fietsster uit Boven-Hardinxveld. Beiden kwamen ten val. De bromfietser liep letsel op aan zijn knie en had borstklachten. De fietsster liep een lichte hersenschudding, een gekneusd been en een hoofdwond op. Beiden werden voor onderzoek en behandeling per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem.

KOP/STAART AANRIJDING
MEERKERK- Op vrijdagmorgen 17 februari 2006 omstreeks 08.40 uur vond op de Provincialeweg N 214 tussen de ovonde en de rotonde een kop/staart aanrijding plaats tussen drie personenautos. Een personenauto, bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Hoornaar zag te laat dat twee autos voor haar moesten stoppen. Ze remde nog, maar gleed door doordat er olie op het wegdek lag en botste achter op haar voorganger, een personenauto, bestuurd door een 28-jarige man uit Ottoland. Op zijn beurt botste die weer tegen zijn voorligger, een personenauto, bestuurd door een 36 jarige man uit Dordrecht botste. De 28-jarige man uit Ottoland werd met nekklachten per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. De 36-jarige man uit Dordrecht had eveneens nekklachten en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Alle drie de autos raakten beschadigd.

WAPENS IN AUTO
HOORNAAR Vrijdagavond 17 februari zijn een 20-jarige en een 21-jarige man (beiden uit Nieuw-Lekkerland) aangehouden nadat in de auto van de 20-jarige een honkbalknuppel, een katapult en een imitatiewapen werden aangetroffen. De wapens werden gezien door een surveillerende agent die geparkeerde voertuigen op de Lutjeswaardsemiddenweg controleerde. Omdat er geen personen in de directe omgeving werden aangetroffen, werd telefonisch contact gezocht met de kentekenhouder van het voertuig. Dit bleek de 20-jarige man te zijn. Hij werd verzocht naar zijn auto te komen. Hij verklaarde dat de honkbalknuppel en het imitatiewapen in de auto van hem waren. Hierop werd hij aangehouden. De katapult bleek van zijn 21-jarige vriend te zijn. Ook hij werd aangehouden. In de auto werd ook nog een kleine hoeveelheid marihuana aangetroffen. De verdachten deden afstand van de wapens en zijn na verhoor heengezonden.

RIJBEWIJS KWIJT
ALBLASSERDAM Zaterdagnacht 18 februari is een 24-jarige man uit Alblasserdam zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met teveel drank op achter het stuur betrapt werd. De man werd op de Willem de Zwijgerlaan gecontroleerd door surveillerende agenten. De man blies boven de streep en werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man dermate veel gedronken te hebben (620 ug/l) dat hij direct zijn rijbewijs moest inleveren. De man verklaarde vanuit de kroeg maar een klein stukje te hoeven rijden naar zijn huis en daarom in de auto gestapt was. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

TANDPASTADIEF
SLIEDRECHT Zaterdagochtend 18 februari is een 42-jarige man uit Macedonië aangehouden. De man zat in een voertuig dat agenten op de Sportlaan wilden controleren. In de tijd die de agenten nodig hadden om hun voertuig te keren, was het voertuig een zijstraat in gereden. Na een korte zoekslag vonden agenten de auto terug in een smal steegje achter een bedrijf aan de Prisma. De twee inzittenden gingen er bij het zien van de agenten hard hollend vandoor. Eén van de mannen vluchtte via een sloot weg. Hij kon even later aangehouden worden in een container. In de auto werden tientallen tubes tandpasta aangetroffen. Vermoedelijk zijn deze van diefstal afkomstig. Later die dag deed de bedrijfsleider van een winkel in Hardinxveld-Giessendam aangifte van diefstal van tubes tandpasta. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij blijkt tevens illegaal in Nederland te verblijven. De politie stelt een onderzoek in.

BRANDSTICHTING
GORINCHEM Vrijdagavond 17 februari heeft een 44-jarige vrouw uit Gorinchem aangifte gedaan van (poging tot) brandstichting een woning aan het Nienke van Hichtumpad. Vrijdagochtend is brandbaar materiaal bij de vrouw door de brievenbus geduwd waardoor gordijnen, vloerbedekking en mat vlam vatten. De dochter van de vrouw en haar vriend sliepen in de woning en werden gewekt door een krantenjongen die aanhoudend op de deurbel drukte. Hierdoor konden zij het beginnende vuur uitmaken. De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichter.

TEGEN PILAAR
ALBLASSERDAM Vrijdagmiddag 17 februari is een 39-jarige vrouw uit Alblasserdam gewond geraakt nadat zij op De Helling de macht over het stuur was kwijtgeraakt en tegen een pilaar aangereden was. De vrouw raakte door onbekende oorzaak de macht kwijt over haar voertuig en ramde tegen een pilaar. Hierbij raakte haar voertuig beschadigd en de vrouw gewond aan haar gezicht. Ambulancepersoneel heeft de vrouw ter plaatse nagekeken, zij hoefde niet naar het ziekenhuis.

ONDER INVLOED
LEERDAM Zaterdagmiddag 18 februari is een 42-jarige man uit Leerdam aangehouden omdat hij betrapt werd in een rijdende auto terwijl hij een volledig ongeldig verklaard rijbewijs heeft. Bovendien hadden de agenten die de man staande hielden, het sterke vermoeden dat de man onder invloed van medicijnen en alcohol verkeerden. Toen zij hem mededeelden dat hij aangehouden was, trachtte de man hieraan te ontkomen door er vandoor te gaan. Na een korte worsteling konden de agenten de man boeien en overbrengen naar het politiebureau. Op het bureau ontkende de man het gebruik van alcohol en andere middelen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden en weigerde bovendien iedere medewerking aan een bloedtest. Na verhoor is de man heengezonden. Zijn auto werd in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

SNORFIETS IS OOK MOTORVOERTUIG
GORINCHEM Zaterdagavond 18 februari is een 51-jarige man uit Gorinchem zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij betrapt werd op zijn snorfiets terwijl hij onder invloed verkeerde van alcohol. De man viel surveillerende agenten op de Lingebrug op, omdat hij slingerend omhoog reed. Toen zij de man aan een blaastest onderwierpen blies hij ver boven de streep en werd hij aangehouden. De man bleek ruim drie keer zoveel gedronken te hebben (700 ug/) als maximaal is toegestaan. Hij verklaarde wel te weten dat hij teveel gedronken had en daarom was hij met de snorfiets gaan rijden in plaats van de auto. Echter, een snorfiets is ook een motorvoertuig en mag dus ook niet bestuurd worden als de bestuurder onder invloed verkeert van alcohol of andere middelen die de rijvaardigheid beïnvloeden. Na verhoor en inlevering van het rijbewijs is de man heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

MISHANDELING EN BEDREIGING
GORINCHEM Zondagmiddag 19 februari zijn een 51-jarige man en zijn 24-jarige zoon, beiden uit Dordrecht, aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een 29jarige taxichauffeur uit Gorinchem. Dit gebeurde op de Poortstraat. Zaterdagmiddag 18 februari werd de taxichauffeur op de klemgereden door het tweetal en uit zijn auto getrokken en mishandeld. Bovendien bedreigden zij de man met de dood. De taxichauffeur deed aangifte van mishandeling en bedreiging. De verdachten betichtten het slachtoffer ervan verantwoordelijk te zijn voor de scheiding van de 51-jarige. Het tweetal was er na de mishandeling vandoor gegaan. De officier van justitie verleende toestemming voor aanhouding buiten heterdaad. Toen agenten in Dordrecht het tweetal zagen rijden, konden zij hen dus aanhouden. De twee zijn ingesloten op het politiebureau.

AANHOUDING NA BEDREIGING
GORINCHEM Vrijdagochtend 17 februari heeft de politie een 19-jarige man uit aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid van bedreiging met een vuurwapen van een 22-jarige man uit Gorinchem op 14 februari jl. Dit gebeurde op de Westwagenstraat. De auto waarin de man reed werd die nacht gecontroleerd in een auto op de N214 bij Hoogblokland. In de auto werden diverse steekwapens en een vuurwapen aangetroffen. Naast de man werden ook twee anderen aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat de 19-jarige als verdachte aangemerkt kan worden van de bedreiging. Ook de 23-jarige broer van de verdachte werd zaterdag 18 februari aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden. De 19-jarige man zit nog steeds in verzekering. Hij wordt maandag 20 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris.