Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 19-02-2006

Ongelukken door drankgebruik
ASSEN Op de Bokmakerstraat in Assen botsten in de nacht van zaterdag op zondag twee personenautos op elkaar. Twee inwoners van Oldeberkoop reden achter elkaar. De voorste ( 24 jr.) remde plotseling waardoor de achterste (26 jr.) niet meer op tijd kon remmen. Beide bestuurders hadden gedronken en zijn aangehouden. Bij de 26 jr. man werd een alcoholgehalte vastgesteld van 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De 24 jr. man had een alcoholgehalte van 0,6 promille. Beide mannen kregen na verhoor een dagvaarding uitgereikt en zijn daarna in vrijheid gesteld.

COEVORDEN Op de Zaadvenenweg bij Coevorden verloor een 49 jr. inwoner van die plaats zaterdagavond na een flauwe bocht in de weg de macht over het stuur van zijn auto. Hij ramde een boom en de auto kwam op de kop tot stilstand. De man, zijn 7 jr. zoontje en zijn dochter (leeftijd niet bekend) raakten gewond en zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd. Het meisje kon na behandeling naar huis. De man en zijn zoontje zijn opgenomen. Omdat de man gedronken had nam een arts in het ziekenhuis een bloed van hem af. Uit het bloedonderzoek zal blijken hoe hoog het alcoholgehalte was. (06-114971)

MEPPEL/STAPHORST Op de Reggersweg tussen Meppel en Staphorst botste in de nacht van zaterdag op zondag een 20 jr. automobilist uit Meppel tegen een boom en raakte daarbij gewond. Een passerende taxichauffeur zag de zwaar beschadigde auto liggen met de man er nog in. Mogelijk dat hij daar al een tijdje heeft gelegen. De brandweer bevrijdde de gewonde uit de auto waarna hij naar het ziekenhuis in Meppel is vervoerd. Het letsel bleek mee te vallen. Omdat hij gedronken had nam een arts bloed af. Ook bij hem zal uit het bloedonderzoek moeten blijken hoe hoog het alcoholgehalte was. (06-115093)

GIETERVEEN Op de Herenweg Noord bij Gieterveen raakte zaterdagavond een 59 jr. man uit die plaats de macht over het stuur van zijn auto kwijt. Hij belandde met de auto in een sloot maar raakte niet gewond. Hij ging lopend naar huis waar de politie hem aantrof. I.v.m. alcoholgebruik (0,7 promille) is hij aangehouden. Na verhoor is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Veel autos bekrast
HOOGEVEEN De politie stelt een onderzoek in naar de persoon of personen die in de nacht van vrijdag op zaterdag in een deel van Hoogeveen een spoor van bekraste autos heeft/hebben achtergelaten. Op de route Mr. Harm Smeengelaan, Roggekamp, Korenstraat en Tarwekamp zijn zeker tien autos bekrast. De meeste eigenaars hebben inmiddels aangifte gedaan. De hoop van de politie is gevestigd op mensen die vrijdagavond laat of in de nacht van vrijdag op zaterdag op deze route iets bijzonders hebben gezien. Men kan bellen met 0900-8844.

Aangehouden voor rijden onder invloed
EMMEN Op de Kerspellaan in Emmen hield de politie zaterdagavond een 52 jr. man uit die plaats aan. Hij bestuurde een auto met een alcoholgehalte van 0,75 promille.

WEZUPERBRUG Een 58 jr. man uit Wezuperbrug reed in de nacht van zaterdag op zondag met zijn auto over het Oranjekanaal in zijn woonplaats. Bij hem is een alcoholgehalte vastgesteld van 0,6 promille.

Politie controleert autos met aanhangers
HOOGEVEEN Tijdens een verkeerscontrole op met name autos met aanhangers in Hoogeveen zijn zaterdag negen automobilisten bekeurd. Vier van hen hadden geen (goed) kenteken op hun aanhanger. Bij een ander stak de lading te ver over. Vier werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Auto totaal vernield bestuurder gewond en hond dood BARGER COMPASCUUM Op de Willem Albertsvaart in Barger Compascuum botste in de nacht van zaterdag op zondag een auto tegen een blok beton en twee bomen. De 19 jr. bestuurder uit Emmen had geluk. Hij kwam er met lichte verwondingen vanaf. Wel overleed de hond die hij in de auto had en werd de auto totaal vernield. De man is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. In een lichte bocht met daarin een verkeersdrempel ging het vermoedelijk door te hoge snelheid mis. Volgens de man blokkeerden plotseling de remmen van de auto. De auto tolde rond, rukte een blok beton uit de grond en botste vervolgens op twee bomen. De man reed zonder geldig rijbewijs. Dit is in november 2005 ingevorderd wegens het doorrijden na een ongeval. De technische verkeersdienst stelt een nader onderzoek in naar de technische toestand van de auto. Ook wordt op basis van een aangetroffen remspoor van 100 meter geprobeerd de gereden snelheid vast te stellen. (06-115039)

Bekeurd voor loslopende honden
NIEUWLANDE De politie maakt proces-verbaal op tegen een 52 jr. bewoner van de Johannes Poststraat in Nieuwlande. Zaterdagmiddag liepen twee honden van de man los op de A-37. Omdat de man de afgelopen week al twee keer eerder is gewaarschuwd kreeg hij nu een proces-verbaal.

Camper uitgebrand
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag is in de Van der Duyn van Maasdamstyraat in Hoogeveen een camper uitgebrand. Deze stond geparkeerd langs de gevel van een hoekwoning. De brandweer kon voorkomen dat de hoogopslaande vlammen oversloegen naar de woning. Wel ontstond er flinke schade aan de woning. De camper brandde helemaal uit. Een schadebedrag is niet bekend. De politie houdt rekening met brandstichting. De eigenaar deed aangifte. (06-115079)

Aanhoudingen in uitgaanswereld
Negen personen belandden in de nacht van zaterdag op zondag op een Drents politiebureau of in een cel omdat ze zich schuldig maakten aan een geweldsdelict of meenden agenten tijdens hun werk te moeten beledigen.

HOOGEVEEN Op de Hoofdstraat in Hoogeveen is een 19 jr. man uit die plaats aangehouden voor het intrappen van een winkelruit. De politie kon hem aanhouden doordat een getuige een goed signalement gaf. De man bekende en is met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

EMMEN Op de Matissepassage in Emmen hield de politie een zwaar beschonken 30 jr. man uit die plaats aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 31 jr. plaatsgenoot. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte is zondagmiddag na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. Hij ontkent. De politie maakt proces-verbaal op.

COEVORDEN Op de Hoofdstraat in Coevorden zijn rond 04.30 uur twee jongens van 25 en 17 jr. aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 24 jr. jongeman uit Dalen. De man deed aangifte. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Zondag zijn ze na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op (06-115080)

ASSEN Op de Groningerstraat in Assen meende een meisje haar gestolen fiets te herkennen. Ze probeerde die terug te pakken waarna twee van haar vrienden zich er mee gingen bemoeien. Ze mishandelden de eigenaar van de fiets en zijn vriend. De politie scheidde de vechtenden en hield twee verdachten van 27 en 25 jr. uit Assen aan. Een 20 jr. man uit Delft en een 21 jr. man uit Assen deden aangifte van mishandeling. De verdachten zijn in de loop van zondag in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (06-115085)

ASSEN Op de Rolderstraat hield de politie een 33 jr. man uit die plaats aan. De man had veel gedronken, stond midden op de kruising en belemmerde het verkeer en schold agenten uit voor Mongolen. Zondag is hij na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor openbare dronkenschap en belediging.

ASSEN Twee jongens van 17 en 18 jr. uit Assen zijn aangehouden voor het beledigen van agenten. Op de Rolderstraat in Assen schold de 18 jr. jongen agenten. Uit voor joden. Op Nieuwenhuizen beledigde de 17 jr. jongen agenten door ze uit te schelden voor kutpolitie. Na verhoor zijn beiden in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Toezicht politie
In de nacht van zaterdag op zondag was de politie weer net als in andere weekenden opvallend aanwezig op de plaatsen waar veel mensen uitgaan. Dit politietoezicht resulteerde in veel bekeuringen.

In Meppel werden vijf mensen bekeurd omdat ze de verlichting niet voor elkaar hadden of geen identiteitsbewijs konden tonden.

In Assen kregen negen mensen een bekeuring voor de verlichting en één voor wildplassen.

In Hoogeveen werd vier keer bekeurd voor wildplassen.

In Emmen kregen 27 mensen een bekeuring. 18 voor een parkeerovertreding. Zes bromfietsers hadden de boel niet voor elkaar, droegen geen helm of reden op de stadsvloer. Verder werd een persoon bekeurd voor het drinken van alcohol op straat en twee voor wildplassen.

Wie kent deze auto
VEENINGEN In de nacht van zaterdag op zondag is aan de weg Fort in Veeningen een pruimenboom omver gereden. De eigenaar vond zondagmorgen bij de kapotte boom onderdelen van een auto. Onderzoek door de politie leerde dat deze afkomstig zijn van een bordeaux rode Volvo 460. De auto kwam uit de richting van Veeningen en moet nu aan de voorzijde flinke schade hebben. De politie vraagt mensen die weten waar deze auto nu is zich te melden via 0900-8844. Als men anoniem wil blijven kan dit ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-0700 (06-115130)

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 06 - 51 55 7950. Vanaf maandagmorgen 08.00 uur verzorgt Bert Peters, tel 0592 - 36 1294 of 06 - 53 23 8059 de voorlichting.