Politie Zuid-Holland-Zuid

19/2 Hoeksche Waard

, 19-02-2006 o Persberichten district III

RIJBEWIJS KWIJT
OUD-BEIJERLAND Vrijdagavond 17 februari is een 25-jarige man uit Oud-Beijerland zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met teveel drank op, achter het stuur betrapt werd. De man werd op de Spuioeverweg gecontroleerd op drankgebruik en blies direct ver boven de streep. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man dermate veel gedronken te hebben (645 u/gl, bijna drie keer zoveel als is toegestaan) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man is na verhoor heengezonden.

PUTTERSHOEK Zaterdagnacht 18 februari is een 31-jarige Rotterdammer zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij in beschonken toestand een aanrijding veroorzaakt had. De man was in een bocht van de Groeneweg de macht over zijn voertuig kwijtgeraakt en op een betonblok gereden. Hierbij raakte zijn auto zwaar beschadigd. Agenten controleerden de 31-jarige bestuurder op het gebruik van alcohol. Hij blies ver boven de streep er werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man ruim vier maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. Hij blies 930 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

DRONKEN
OUD-BEIJERLAND Vrijdagavond 17 februari is een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland aangehouden nadat hij zich op de Molenaar recalcitrant gedragen had en agenten grof beledigd had. Surveillerende agenten reden op de Molenaar nadat zij een melding over een overlastgevende jeugd in deze straat gekregen hadden. Ter plaatse spraken zij de jeugd aan. De 17-jarige weigerde iedere medewerking en stelde zich verbaal uiterst recalcitrant op. Toen een agent hem apart nam, vond hij het nodig deze agent voor van alles wat mooi en lelijk was uit te maken. Zelfs nadat deze aangaf hier niet van gediend te zijn, bleef de jongen zich misdragen. Hierop werd besloten de jongen aan te houden voor belediging. Onderweg naar het bureau braakte de jongen diverse malen in de auto. Op het politiebureau deed hij dat wederom en verloor ook het bewustzijn. Gewaarschuwd ambulancepersoneel besloot de jongen voor nader onderzoek over te brengen naar het ziekenhuis. Vermoed werd dat de jongen een alcoholvergiftiging had opgelopen. Onderweg naar en in het ziekenhuis bleef de jongen zich verbaal erg beledigend uitlaten. Na behandeling in het ziekenhuis en een nacht slaap, wist de jongen zich s ochtends niets meer van het voorval te herinneren. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

WILDPLASSEN
ZUID-BEIJERLAND Zondagochtend 19 februari zijn een 33-jarige man uit Westmaas en een 26-jarige man uit Strijen aangehouden nadat zij zich agressief hadden uitgelaten en gedragen naar agenten. De 26-jarige werd op de Leliestraat door surveillerende agenten betrapt op wildplassen. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. De 33-jarige man bemoeide zich met de kwestie door één van de agenten ter verantwoording te roepen. Deze reageerde niet, tot woede van de man. Beide mannen liepen na het uitschrijven van de bekeuring weg, maar keerden vrijwel direct op hun schreden terug en liepen met dreigende gebaren op de agenten af. Die voelden zich dermate bedreigd dat zij in eerste instantie hun wapenstok en later ook peperspray ter hand namen om het tweetal af te weren. Omdat ook de groep omstanders verder uitbreidde en deze zich bemoeiden met de aanhoudingen, werd de assistentie ingeroepen van andere agenten. Nadat deze ter plaatse waren gekomen, werd de openbare orde middels het schoonvegen van de straat snel hersteld. Twee anderen, een 19-jarige man uit Zuid-Beijerland en een 36-jarige man uit Strijen, werden tijdens deze actie aangehouden nadat zij een agent in burger beledigd hadden. Zij maakten de agent uit voor alles wat mooi en lelijk was. De 36-jarige man zou daarnaast de groep omstanders opgejut hebben door rellen! te roepen. De agent deed aangifte van belediging. De vier verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Zij worden verhoord. De politie stelt een onderzoek in.