Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Alice von Piekartz 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

18 februari 2006

Didam- Diefstal uit winkel

De politie stelt een onderzoek in naar een diefstal in een bedrijf aan de Smallestraat. De diefstal vond plaats om 19.30 uur. Vermoedelijk zijn er vier daders bij de diefstal betrokken. De vier kwamen de winkel binnen en twee van hen liepen meteen door naar achteren de andere twee gingen de andere kant op. Deze bleken later naar het kantoor gelopen te zijn en namen een envelop met een geldbedrag mee. Toen de medewerker van de winkel dit zag wilde hij de man met de envelop tegenhouden. De drie andere mannen hinderden de medewerker en renden vervolgens allemaal de winkel uit. De daders zijn weggereden in een auto die geparkeerd stond in de richting van Beek. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Aalten- Diefstal uit woning

De politie stelt een onderzoek in naar een diefstal uit een woning aan de Genderingseweg. De diefstal is gepleegd in de nacht van donderdag op vrijdag tussen 22.00 uur 09.20 uur. De daders zijn de woning aan de achterzijde binnen gekomen door een raam te forceren. De daders hebben een geldbedrag weggenomen. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Didam- onder invloed achter het stuur

De politie heeft diverse alcoholcontroles gehouden in de nacht van vrijdag op zaterdag. De politie heeft een 27 jarige man uit Didam aangehouden aan de Schoolstraat. De man werd gevraagd mee te werken aan een alcoholcontrole. Op het bureau bleek dat de man een promillage van 1.79 had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man krijgt een proces-verbaal.Aan de Stationslaan werd een 61 jarige man uit Didam aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van 1.47. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en kreeg ook een proces-verbaal.

's Heerenberg- Onder invloed achter het stuur De politie heeft een 31 jarige man uit 's Heerenberg aan de Lengelseweg aangehouden. De man bleek te veel alcohol gedronken te hebben en is meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek hij een promillage van 1.04 te hebben. De man kreeg een rijverbod en een boete.

Doetinchem- Automobilist een slok te veel op

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01:00 uur aan de Raadhuisstraat een 32 jarige man uit Nijmegen aangehouden. De politie kreeg een melding dat de man een elektriciteitskast had aangereden. Nadat de man had geblazen bleek op het politiebureau dat hij een promillage van 2.25 had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Lichtenvoorde- Snelheidscontrole De politie heeft vrijdagochtend een snelheidscontrole gehouden aan de Boschlaan. Er zijn 149 voertuigen gecontroleerd, 27 passanten overschreden de maximum snelheid van 60 km/pu. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/pu.

////////Einde berichten//////////

---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Alice von Piekartz 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

19 februari 2006

Didam- Verkeersongeval

Zaterdagmiddag om 16.15 uur is een 30 jarige vrouw uit Ulft lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de A18 komende uit de richting Doetinchem in de bocht naar de A12. De bestuurder, een 40 jarige man uit Tilburg, had zijn voertuig niet voortdurend onder controle en zijn aandacht niet bij het rijden. Hierdoor reed hij tegen een boom aan die rechts van de weg in de berm stond. Hierdoor raakte de bijrijdster uit Ulft licht gewond en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Achterhoek- Onder invloed achter het stuur

Op diverse plaatsen in de Achterhoek heeft de politie mensen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hieronder een opsomming hiervan. Neede, een 28 jarige man uit Neede aangehouden om 19.50 uur nadat hij met zijn fiets tegen twee geparkeerde auto's aan de Hoeveweg in Neede was aangereden. Na controle op het politiebureau bleek dat hij een promillage van 2.14 had. De man kreeg een rijverbod en proces-verbaal wordt opgemaakt. Groenlo, een 63 jarige man uit Groenlo op zijn fiets aangehouden aan de Ruurloseweg om 21.25 uur. De man reed zonder achterlicht en werd daarom staande gehouden. De man weigerde in eerste instantie mee te werken aan een alcoholtest en is vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage van 1.63 had. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Borculo, een 36 jarige vrouw uit Borculo is rond 00.30 uur aangehouden. Zij overtrad de maximum toegestane snelheid op de Needseweg. De politie liet haar stoppen en controleerde haar op rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek dat zij een promillage van 0.69 had. Zij kreeg voor de snelheidsovertreding en voor het rijden onder invloed een proces-verbaal. Doetinchem, een 29 jarige man uit Doetinchem aangehouden. Hij slingerde rond 01.00 uur over de Havenstraat met zijn auto wat voor de politie een reden was om de man te controleren op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man een promillage van 1.36 had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal wordt opgemaakt. Beltrum, een 41 jarige man uit Ulft is aan de Ruurloseweg aangehouden tijdens een alcoholcontrole rond 01.40 uur. Op het politiebureau bleek dat de man een promillage van 0.92 had. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Lichtenvoorde, een 34 jarige man uit Lichtenvoorde is aan de Varseveldseweg rond 03.40 uur aangehouden door de politie. De man reed met hoge snelheid en aan de linkerkant van de Varseveldseweg. Op het bureau bleek dat de man een promillage van 1.82 had. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal wordt opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd. Winterswijk, een 22 jarige man aangehouden om 10.47 uur aan de Misterweg. De man werd aangehouden omdat hij de maximum toegestane snelheid overtrad en hij werd gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op et bureau bleek dat de man een promillage van 0.37 had. De man is beginnend bestuurder, een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aalten-Snelheidscontrole De politie heeft zaterdag overdag een snelheidscontrole gehouden aan de Aladnaweg. In totaal zijn er 670 passanten gecontroleerd. Van hen reden er 236 te hard de hoogst gemeten snelheid was 118, daar waar de maximum toegestane snelheid 80 km/pu is.

Vorden-Snelheidscontrole

De politie heeft een snelheidscontrole gehouden op zaterdag overdag aan de Ruurloseweg. In totaal zijn er 880 passanten gecontroleerd. Van hen reden er 132 te hard, de hoogst gemeten snelheid was131 daar waar de max. toegestane snelheid 80 km/pu is.

/////////Einde berichten///

---- --