2e persbericht van zondag 19 februari 2006

Eindhoven, 19-02-2006 o Berichten uit de regio

Regio: Politie Brabant Zuid-Oost doet mee aan landelijke alcoholcampagne

Politie Brabant Zuid-Oost heeft dit weekeinde meegedaan aan landelijke alcoholcontroles. Vrijdag, zaterdag en zondag werden daarbij in totaal 2504 blaastesten afgenomen. Dat gebeurde op 43 locaties in de hele regio. Tijdens die controles werden in totaal 20 processen-verbaal uitgeschreven en transacties aangeboden aan automobilisten die teveel hadden gedronken. Vijf bestuurders moesten hun rijbewijs meteen inleveren omdat ze boven de alcohollimiet zaten. Aan de controles werkten in totaal 72 politiemensen mee. (Zie ook de losse persberichten van dit weekeinde).

Eindhoven: Politie arresteert twee autoinbrekers

De politie heeft zondagochtend rond 4.30 uur twee Eindhovense jongens van 15 jaar oud aangehouden op de Havensingel. Bij de politie was de melding binnengekomen dat ze daar aan het inbreken waren in een auto. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze twee jongens lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Ze zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man met wapen door politie aangehouden

De politie heeft zondagochtend rond 5.30 uur in zijn woning in Strijp een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had bij de politie gemeld dat hij in zijn woning werd bedreigd. Toen agenten ter plaatse kwamen, stond de man voor het raam met een wapen in zijn hand. Nadat hij het wapen aan de agenten had gegeven, is de man aangehouden. Bij doorzoeking van zijn huis vond de politie enkele patronen, een aantal messen en een brokje cocaïne van enkele grammen. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Aanvulling persbericht Politie arresteert verdachte van steekpartij

De politie is op zoek naar getuigen van de steekpartij van zondagochtend op het Stratumseind (zie 1e persbericht van vandaag). Zij kunnen zich melden bij de politie in Eindhoven-Centrum via 0900-8844.

Eindhoven: Politie vindt plantage zonder hennepplanten

De politie heeft zondagochtend in een woning aan de Menno van Coehoornlaan een hennepplantage zonder planten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat er zon 200 planten hebben gestaan. Alle nog aanwezige kweekspullen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De 52-jarige bewoner is aangehouden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Eindhoven: Eigenaar fiets draagt dief over aan politie

De politie heeft zondagmiddag rond 13.15 uur op de Venstraat een man van 30 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had kort daarvoor uit een tuin van een woning in Strijp een fiets weggehaald. Dat was gezien door de bewoner, die achter de verdachte is aangegaan. Op de Venstraat kreeg hij hem te pakken, waarna hij de man overdroeg aan de gewaarschuwde politie. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Geldrop: Politie onderzoekt steekpartij met gewonde

De politie heeft zondagmiddag twee mannen (41 en 45 jaar) uit Geldrop aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij van zondagochtend rond 10.15 uur op de Ter Borghstraat. Een 50-jarige man uit Geldrop is daarbij met een mes in zijn buikstreek geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en daar geopereerd. De politie onderzoekt de aanleiding en toedracht van de steekpartij.

Maarheeze: Dronken bestuurder zonder rijbewijs door politie aangehouden

De politie heeft zondagochtend rond 6.30 uur een 25-jarige man uit Maarheeze aangehouden op Den Engelsman. Hij was daar met een auto van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen. De man en een vrouwelijke inzittende raakten niet gewond. De bestuurder had wel gedronken; hij blies een promillage van ruim 1,80. Hij heeft geen rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Aanhanger met motor weggehaald

Vanaf de Schoordijk is zondag rond 14.30 uur een aanhanger met crossmotor weggehaald. De aanhanger met kentekenplaat NR-VS-78 is daar losgekoppeld van een auto. De motor heeft geen kentekenplaat. Het gaat om een oranje KTM type 125 SX 2005.

Veldhoven: Man beroofd van videocamera

Een man van 61 jaar uit Rotterdam is zondagochtend rond 11.00 uur beroofd van zijn videocamera. Toen hij op de Abdijlaan stond te filmen, kwam er een man op een blauwe bromscooter bij hem staan. Plotseling schopte deze de Rotterdammer, pakte de camera en ging er vandoor in de richting van de Burgemeester van Hoofflaan. De dader is tussen de 20 en 25 jaar oud, heeft een slank postuur en is een kleine twee meter lang. Hij droeg een zwarte jas, een spijkerbroek en een donkere muts. Getuigen van de beroving kunnen zich melden bij de politie in Veldhoven via 0900-8844.

Asten: Auto weggehaald

Vanaf het Kleefkruid is zondag tussen 0.00 en 11.00 uur een auto weggehaald. Het betreft een grijze Volkswagen Corrado (SN-FB-25).